STOP και από τη Στουτγάρδη στα Euro4 πετρελαιοκίνητα

STOP και από τη Στουτγάρδη στα Euro4 πετρελαιοκίνητα

H απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

Η Στουτγάρδη, έδρα της Mercedes-Benz και της Porsche, θα απαγορεύσει την κυκλοφορία στα οχήματα ντίζελ Euro 4 και παλαιότερα από την 1η Απριλίου.

Η απαγόρευση αφορά και κατοίκους που ζουν στο κέντρο της πόλης και οι οποίοι θα δουν τη ζωή τους να επηρεάζεται άμεσα. Στην ανακοίνωση της απόφασης ωστόσο, αφήνεται ένα μικρό «παράθυρο» που λέει ότι η κυκλοφορία θα επιτρέπεται σε κάποια οχήματα που θα τους χορηγηθεί άδεια εξαίρεσης, δίχως ωστόσο να διευκρινίζεται υπό ποιες προϋποθέσεις αυτή θα χορηγείται.

Τα οχήματα με κινητήρες που συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών Euro 5 δεν θα επηρεαστούν αυτή τη στιγμή, αλλά το αν θα απαγορευτεί και σε αυτά η κυκλοφορία θα αποφασιστεί μετά την εξέταση των μετρήσεων των εκπομπών στα μέσα του 2019, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών της πόλης.

Η απαγόρευση έρχεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της ρύπανσης στην πόλη, η οποία είχε καταγράψει υψηλές τιμές σε αιθάλη και οξείδια του αζώτου. Εκτός από τη Στουτγάρδη, «κόκκινο» στα παλαιάς τεχνολογίας ντίζελ οχήματα έχουν ανάψει και η Φρανκφούρτη, το Αμβούργο και το Βερολίνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube