Προσεχώς: Ξενοδοχείο για petrolheads στη Μ. Βρετανία

Προσεχώς: Ξενοδοχείο για petrolheads στη Μ. Βρετανία

Στο Bicester Heritage, έναν χώρο αφιερωμένο στο ιστορικό αυτοκίνητο και όχι μόνο, πρόκειται να χτιστεί ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά για βενζινοαίματους.

Πριν από πέντε χρόνια, η εγκατελειμμένη βάση της βρετανικής αεροπορίας στο Bicester μετατράπηκε σε πόλο έλξης των φίλων του ιστορικού αυτοκινήτου.

Τα παλιά κτίρια της RAF έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποτελούν πλέον την έδρα περισσότερων από 30 εξειδικευμένων εταιριών που ασχολούνται με το ιστορικό αυτοκίνητο, αλλά και να φιλοξενούν εκθέσεις και εκδηλώσεις, όπως τη συνάντηση αερόψυκτων Porsche με την ονομασία Luftgekuhlt, για 1η φορά στην Ευρώπη. Στο χώρο των διαδρόμων έχει διαμορφωθεί μια πίστα με μήκος 1 km. Παράλληλα, τα αναπαλαιωμένα υπόστεγα του αεροδρομίου έχουν χρησιμοποιηθεί και ως σκηνικό για ταινίες, όπως για παράδειγμα για το «Παιχνίδι της Μίμησης» με τον Benedict Cumberbatch.

Σήμερα, η διοίκηση του Bicester Heritage ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, που είναι η δημιουργία ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στις εγκαταστάσεις της. Πρόκειται για μια μονάδα 344 δωματίων, σχεδιασμένη από τον Dexter Moren, σύμφωνη με την αισθητική του ιστορικού αυτού χώρου και φτιαγμένη από παραπλήσια υλικά με τα υπάρχοντα κτίρια. Ο σκοπός θα είναι φυσικά η βέλτιστη εξυπηρέτηση του petrolhead πελάτη.

Στο αίθριο θα υπάρχει μια τετραώροφη κατασκευή όπου θα μπορούν να εκτίθενται αυτοκίνητα. Δίπλα στο ξενοδοχείο θα υπάρχει ένα κομμάτι ασφάλτου διαμορφωμένο στο στιλ της εκκίνησης του θρυλικού Mille Miglia, στο οποίο θα βλέπουν αρκετά από τα δωμάτια. Αλλά και η ευρύτερη περιοχή έχει αυτοκινητικό ενδιαφέρον, αφού κοντά στο Bicester Heritage βρίσκεται η έδρα πολλών ομάδων της Formula 1, αλλά και η πίστα του Silverstone.

Bicester Heritage motoring hotel

Στόχος της διοίκησης είναι να μετατρέψει το Bicester Heritage στον υπ’ αριθμό 1 προορισμό για όλους τους φίλους του αυτοκινήτου: ιστορικού, σημερινού και μελλοντικού. Το πότε προβλέπεται να ανοίξει τις πύλες του το νέο ξενοδοχείο πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη.

[Πηγή: Bicester Heritage]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube