Το Φεστιβάλ αερόψυκτων Porsche στο Los Angeles είναι απλώς εκπληκτικό [video]

Το Φεστιβάλ αερόψυκτων Porsche στο Los Angeles είναι απλώς εκπληκτικό [video]

Πάνω από 600 αερόψυκτες Porsche, δρόμου και αγωνιστικές, συγκεντρώθηκαν στο Los Angeles, σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των φίλων της γερμανικής μάρκας. Το video που ακολουθεί είναι απολαυστικό

Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζουμε το Luftgekühlt 4. Το ξέρουμε πως είναι γλωσσοδέτης αλλά σημασία δεν έχει και τόσο το όνομα όσο η ουσία.

Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση αερόψυκτων Porsche, η οποία, όπως προκύπτει και από το όνομα, ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Αλλά δεν πρόκειται για μια ακόμα μάζωξη σπάνιων Porsche από εκκεντρικούς πλούσιους που δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν. Δηλάδη είναι και αυτό, αλλά με πιο στιβαρό υπόβαθρο, μιας και την ιδέα για την διοργάνωση είχε πριν από μια τετραετία ο δύο φορές νικητής του Le Mans και εργοστασιακός οδηγός της Porsche, Patrick Long μαζί με τον φίλο του και επίσης φανατικό της μάρκας Howie Idelson.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Porsche 911 1963-1974 [video]


Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τη διοργάνωση ως ένα «βιωματικό γεγονός γύρω από την κουλτούρα της αυτοκίνησης, χτισμένο γύρω από μια πολύ προσεκτικά διαμορφωμένη λίστα ιστορικά σημαντικών αυτοκινήτων, τόσο παραγωγής, όσο και αγωνιστικών». Εμείς πάλι μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε πιο απλά: Μια καταπληκτική συνάθροιση μερικών από τις καλύτερες Porsche.

Το Luftgekühlt 4 λοιπόν πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο San Pedro στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Υπόστεγο 10 του λιμανιού του Los Angeles. Σύμφωνα με το επίσημο site της εκδήλωσης, πανω από 600 ιδιοκτήτες αερόψυκτων Porsche αγόρασαν εισιτήρια για τις προκαθορισμένες θέσεις στο πάρκινγκ. Υπόψιν ότι το εισιτήριο ήταν μόνο για το πάργκινγκ.

Η εκδήλωση καθαυτή έλαβε χώρα μέσα στο υπόστεγο. 
Σκεφτείτε πόσο ιδιαίτερα αυτοκίνητα υπήραν, ώστε μια ασημένια 959 να μην μπορεί να μπει μέσα στον στεγασμένο χώρο και να κάθεται έξω στη βροχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Porsche Top 5: Το τμήμα Porsche Exclusive στα καλύτερά του [video]

Φαντάζομαστε ότι πολλοί μη γνωρίζοντες θεωρούν αδιανόητο ότι κάποτε υπάρχαν αυτοκίνητα και μάλιστα επιδόσεων που ήταν αερόψυκτα. Κι όμως η Ιστορία και η φήμη της Porsche χτίστηκε πάνω σε αυτούς τους αερόψυκτους επίπεδους κινητήρες, οι οποίοι βρίσκονταν στην παραγωγή για 50 χρόνια, από το 1948 μέχρι και το 1998. Για πολλούς αυτά τα κλασικά είναι η καρδιά και η ψυχή της Porsche και μετά την παρακολούθηση του video που ακολουθεί είμαστε βέβαιοι ότι οι περισσότεροι από εσάς θα συμφωνήσετε.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube