Ποιος θα είναι ο επενδυτής για το εργοστάσιο του Saarlouis;

Ποιος θα είναι ο επενδυτής για το εργοστάσιο του Saarlouis;

Η Ford θα τερματίζει την παραγωγή αυτοκινήτων στο Saarlouis στο Saarland και θα δώσει τη βιομηχανική μονάδα σε επενδυτή προκειμένου να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας.

Ford Focus Production

Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Saarlouis στο Saarland στη Γερμανία δεν θα συμμετάσχει στον εξηλεκτρισμό του στόλου της Ford.

Η Ford έχει επιλέξει το εργοστάσιό της στη Valencia της Ισπανίας, αντί εκείνου του Saarlouis στο Saarland της Γερμανίας, για να κατασκευάσει τα ηλεκτρικά μοντέλα της επόμενης γενιάς. Η εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις με πιθανό επενδυτή για την ανάληψη του εργοστασίου της στην Γερμανία, χωρίς όμως να βγει λευκός καπνός από τις συζητήσεις, οι οποίες σταμάτησαν τον Οκτώβριο του 2023.

Επενδυτή για το εργοστάσιο του Saarlouis στο Saarland της Γερμανίας αναζητά η Ford. To συγκεκριμένο εργοστάσιο λειτουργεί από το 1970, έχοντας κατασκευάσει πάνω από 15 εκατ. αυτοκίνητα

Ford Saarlouis Plant

Επί του παρόντος όμως, φαίνεται πως έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος συζητήσεων, με επενδυτή που δραστηριοποιείται στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αποκάλυψε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa η πρόεδρος του Saarland, Anke Rehlinger: «Παραμένω βέβαιη ότι θα βρούμε μια λύση για το εργοστάσιο, ώστε να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας» δήλωσε γεμάτη αισιοδοξία η Rehlinger.

Σε ερώτηση αναφορικά με την πρόσφατη διακοπή των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την γερμανική κυβέρνηση και κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει τα πιθανά σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών, η Rehlinger παρουσιάστηκε καθησυχαστική: «Πιστεύω ότι τελικά, μια τέτοια απόφαση δεν θα έθετε σε κίνδυνο μια σημαντική επένδυση».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube