Οριγκάμι για τα γενέθλια του Nissan Juke [video]

Οριγκάμι για τα γενέθλια του Nissan Juke [video]

Η Nissan γιορτάζει τα πέμπτα γενέθλια του Juke αποκαλύπτοντας μια ρέπλικα του πιο niche αυτοκινήτου της σε κλίμακα 1:1, αλλά σε οριγκάμι.

Ύστερα από το αντίστοιχο οριγκάμι που λανσάρισε η Lexus για το IS, η Nissan επανέρχεται με την ίδια ιδέα στο Juke που κλείνει τα πέντε χρόνια παρουσίας στην αγορά.

Η κατασκευή με «γλυπτική» σε χαρτόνι είναι εκτέλεσης του Βρετανού καλλιτέχνη Owen Gildersleeve. Αυτό ο μάγος του χαρτιού εργάστηκε για το πρότζεκτ πάνω από 200 ώρες και χρειάστηκε να διπλώσει περισσότερα από 2.000 φύλλα χαρτονιού για να κατασκευάσει ένα Juke, αυτό που βλέπετε, σε φυσικό μέγεθος. Η λεπτομέρειά του μπορεί να μην είναι αντίστοιχη του Lexus IS που είχαμε δει πριν από ένα μήνα, καθώς αυτό ήταν πλήρες σε λεπτομέρεια και στην καμπίνα.

Ωστόσο, χρειάζεται ταλέντο και ιώβειο υπομονή για να δημιουργήσεις ένα χάρτινο Juke, αλλά η Nissan σκέφτηκε ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ο πιο πρωτότυπος τρόπος για να γιορτάσεις τα πέμπτα γενέθλια του μοντέλου που μέχρι σήμερα έχει υπερβεί σε πωλήσεις τις 700.000, ανακηρυσσόμενο στο δεύτερο πιο καλοπουλημένο μοντέλο της εταιρείας στην Ευρώπη.



Από το δεύτερο 6μηνο του 2016, το Juke που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland στην Αγγλία και που είναι το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στην κατηγορία του στην Ευρώπη, θα αντικατασταθεί από ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Η Nissan προκειμένου να επισπεύσει και να στηρίξει τις διαδικασίες παραγωγής του νέου Juke, ανακοίνωσε επένδυση €142 εκατ. στο βρετανικό εργοστάσιο. Κεφάλαια που εκτιμάται ότι επενδύονται, καθώς το μικρό Nissan θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί στη νέα αρχιτεκτονική CMF-B, σύστημα μονάδων πλαισίου όπως το ονομάζουν στη Συμμαχία Renault-Nissan, και που πρόκειται επίσης να αποτελέσει τη βάση για τα επόμενης γενιάς Micra και Renault Clio. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τα παραπάνω μοντέλα, αλλά ειδικά το Juke αναμένουμε να διατηρήσει το ίδιο προκλητικό και αμφιλεγόμενο ντιζάιν με το υφιστάμενο μοντέλο. Σχεδιασμός που άλλωστε αποτέλεσε και βασικό παράγοντα της επιτυχίας του.

[Πηγή Nissan UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube