Ένα Lexus IS από χαρτόνι [video]

Ένα Lexus IS από χαρτόνι [video]

Η αντιπροσωπεία της Lexus στο Ην. Βασίλειο έφτιαξε ένα IS 300h από χαρτόνι σε πραγματικό μέγεθος, το οποίο κινείται κανονικά.

Έχουμε δει αυτοκίνητα φτιαγμένα από 3D printer, αλλά η βρετανική Lexus πρωτοπόρησε φτιάχνοντας ένα κανονικό αυτοκίνητο από χαρτόνι.

Κι όταν λέμε φτιαγμένο από χαρτόνι, εννοούμε πλήρως φτιαγμένο από χαρτόνι. Όχι μόνο το αμάξωμα αλλά ακόμα και τα καθίσματα, το τιμόνι και οι τροχοί είναι κατασκευασμένα από φύλλα χαρτονιού. Όλα τα εξαρτήματα είναι σχεδιασμένα στον υπολογιστή, κομμένα με λέιζερ και συναρμολογημένα στο χέρι, από τους έμπειρους τεχνικούς της εταιρίας LaserCut Works. Και ακόμα και οι ίδιοι είναι εντυπωσιασμένοι με το πώς κατάφεραν να δημιουργήσουν τόσα περίτεχνα 3D σχέδια με ένα δισδιάστατο υλικό όπως το χαρτόνι.

Είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζεται κάτι τέτοιο σε πραγματικό μέγεθος. Και παρότι δεν φοράει κάποιον από τους κινητήρες της γκάμας του κανονικού Lexus IS, είναι ένα πλήρως λειτουργικό, ηλεκτρικό όχημα, το οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να οδηγήσει με –χαμηλή– ταχύτητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube