Ο επικεφαλής του VW Group ψηφίζει Joe Biden!

Ο επικεφαλής του VW Group ψηφίζει Joe Biden!

Ο Herbert Diess, επικεφαλής του Ομίλου Volkswagen, δήλωσε ότι προτιμά τον Joe Biden στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

drive.gr

Αν και δεν έχει αμερικανική ιθαγένεια, οπότε δεν μπορεί να ψηφίσει, ο Herbert Diess θα επέλεγε τον Δημοκρατικό Joe Biden. Αυτό εν πάση περιπτώσει είπε ο επικεφαλής του Ομίλου Volkswagen, ο οποίος έχει ισχυρό βιομηχανικό και εμπορικό αποτύπωμα στην αμερικανική ήπειρο με τις Volkswagen, Audi, Porsche, Lamborghini, Bentley, ακόμη και με την Bugatti.

Ο Diess είπε ότι, «ένα πρόγραμμα των Δημοκρατικών θα ήταν σύμφωνο με την παγκόσμια στρατηγική του γερμανικού ομίλου» να περάσει στον ηλεκτρισμό και να «καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή». Οι δηλώσεις αυτές φυσικά και δεν προκαλούν καμία έκπληξη, για έναν όμιλο που πέρασε ισχυρά (πρόωρα;) από το μαύρο του ντίζελ σε πράσινο/μπλε της ηλεκτρικής ενέργειας. Εξάλλου η προσέγγιση της «δημοκρατικής» ιδεολογίας, αναγνωρίζεται σε πολιτείες όπως αυτή της California, όπου το οικολογικό αυτοκίνητο είναι πολύ της μόδας.

Ωστόσο, ο Diess είναι ρεαλιστής για τη θέση του ομίλου που προΐσταται στις Ηνωμένες Πολιτείες: «Αν μιλάμε για μερίδιο αγοράς, είναι η πιο αδύναμη περιοχή στον κόσμο για εμάς», εξήγησε. Το 2019, η VW πέτυχε κάτι λιγότερο από το 10% των πωλήσεών της στην κύρια παγκόσμια αγορά, με την Κίνα.

Ιστορικά, ο Όμιλος Volkswagne έχει καλύτερες επιδόσεις στην Κίνα απ’ ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Γερμανοί έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να προσαρμοστούν στις προσδοκίες της αμερικανικής αγοράς που αλληθωρίζει: Αμερικανικά ή ασιατικά αυτοκίνητα. Τα γερμανικά αυτοκίνητα, τόσο δημοφιλή αλλού, πρέπει να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να γοητεύσουν το αμερικανικό κοινό, ειδικά ύστερα από το dieselgate.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube