Μειωμένες κατά 3,7% οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο στην Ευρώπη

Μειωμένες κατά 3,7% οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο στην Ευρώπη

Οι αναλυτές μιλούν για μια ισχνή ανάπτυξη της τάξης του 0,3% για το 2019.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη μειώθηκαν κατά 3,7% το Μάρτιο, καθώς η όποια ανάκαμψη που είχε σημειωθεί  αποδείχθηκε εξαιρετικά βραχύβια, σύμφωνα με στοιχεία της LMC Automotive.

Οι ταξινομήσεις μειώθηκαν σε 1,64 εκατομμύρια αυτοκίνητα τον προηγούμενο μήνα από 1,7 εκατομμύρια του αντιστοίχου μήνα πέρυσι.
Προηγουμένως και συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες του 2018,  είχε σημειωθεί μια άνοδος στις ταξινομήσεις που όπως αποδείχθηκε είχε να κάνει με τις ταξινομήσεις που είχαν αδρανήσει λόγω της εφαρμογής του WLTP.
Την ίδια στιγμή, η αβεβαιότητα που συνοδεύει τις εξελίξεις σε ό,τι έχει να κάνει με το Brexit, έχει ρίξει κατά 3,4% την αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, πτώση που δεν αναμένεται να αναστραφεί όσο δεν αποσαφηνίζεται η κατάσταση.
Τα στοιχεία δείχνουν πως ειδικά στη Βρετανία, η αγορά αυτοκινήτου έχει μια δυναμική ανάκαμψης αλλά οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι ταξινομήσεις στη δυτική Ευρώπη μειώθηκαν κατά 3,5% φτάνοντας συνολικά τα 3,78 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της LMC. Η εταιρεία έχει περιορίσει την πρόβλεψη ανάπτυξης του 2019 για την αγορά της δυτικής Ευρώπης σε 0,3% από το 0,8% που προέβλεπε στην αρχή του έτους.

Τέλος, στις επί μέρους αγορές για το μήνα Μάρτιο οι ταξινομήσεις εμφανίστηκαν μειωμένες κατά 0,5% στη Γερμανία, 2,3% στη Γαλλία, 9,6% στην Ιταλία και 4,3% στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube