Η Tesla ανοίγει το δίκτυο φόρτισης της και για άλλα ηλεκτρικά οχήματα

Η Tesla ανοίγει το δίκτυο φόρτισης της και για άλλα ηλεκτρικά οχήματα

Μέχρι στιγμής η φόρτιση στους χαρακτηριστικούς λευκούς, με κόκκινες λεπτομέρειες, Superchargers αποτελούσε προνόμιο μόνο των κατόχων αυτοκινήτων Tesla. Αυτό φαίνεται πως μπορεί πλέον να αλλάξει.

Με βάση ένα πιλοτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει, η Tesla θα δώσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα και σε άλλους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων να φορτίζουν στις εγκαταστάσεις της. Αυτό θα συμβεί στην Ολλανδία και συγκεκριμένα σε δέκα από τους σταθμούς φόρτισης της φίρμας. Μοναδική προϋπόθεση είναι τα προς φόρτιση αυτοκίνητα να διαθέτουν παροχές CCS, καθώς επίσης οι ιδιοκτήτες τους να έχουν κατεβάσει το ανάλογο app της εταιρίας.

Το κόστος για τη φόρτιση ενός οχήματος τρίτου κατασκευαστή θα είναι υψηλότερο από αυτό που πληρώνει ένας ιδιοκτήτης Tesla. Μπορεί όμως να μειωθεί, εφόσον προχωρήσει κανένας σε μία συνδρομή. «Αυτή η κίνηση υποστηρίζει άμεσα την αποστολή μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση του κόσμου στη βιώσιμη ενέργεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η Tesla αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερους από 25.000 Superchargers. Δύο μάλιστα σταθμοί φόρτισης βρίσκονται στην Ελλάδα. Ένας στο Μαρούσι και ένας ακόμη στον Ψαθόπυργο. Το νούμερο αυτό αναμένεται να ανέλθει με την προσθήκη νέων σταθμών. Οι σύγχρονοι φορτιστές που διαθέτει, συνεχούς ρεύματος, είναι της τάξης των 350 kW, από τους ισχυρότερους που μπορεί να συναντήσει κανείς. 

Το αν τελικά θα προχωρήσει -και πόσο σύντομα- στο άνοιγμα ολόκληρου του δικτύου της σε EV άλλων κατασκευαστών, αυτό δεν έχει ανακοινωθεί. Με δεδομένο όμως ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχώς πολλαπλασιάζονται, ενώ πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ήδη αναπτύσσουν τις δικές τους υποδομές (όπως οι Peugeot, Mercedes-Benz κ.λπ.), το πιο πιθανό είναι να μην αργήσει αυτή η ώρα. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube