Η Renault επιστρέφει στα κέρδη μετά από δύο «μαύρα» χρόνια

Η Renault επιστρέφει στα κέρδη μετά από δύο «μαύρα» χρόνια

Η πολιτική του Luca de Meo με το πρόγραμμα «Renaulution» φαίνεται να αποδίδει καρπούς. 

Η Renault επιστρέφει στην κερδοφορία μετά από δύο χρόνια αρνητικών αποτελεσμάτων. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως η επιστροφή σε θετικά αποτελέσματα έγινε σε μια περίοδο δύσκολη για την αυτοκινητοβιομηχανία, λόγω της πανδημίας και της έλλειψης ημιαγωγών που επηρέασε την παραγωγή και τις πωλήσεις της. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Groupe Renault: 14 νέα Renault έως το 2025

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε καθαρά κέρδη €888 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών οι οποίοι προέβλεπαν κέρδη της τάξης των €818,7 εκατ.

Τo αποτέλεσμα αυτό έρχεται μετά από μια τεράστια προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρείας που ακούει στο κωδικό όνομα «Renaulution», προσπάθεια η οποία επικεντρώνεται στη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους και την εστίαση της παραγωγής σε μοντέλα με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Groupe Renault: Aυτό είναι το στρατηγικό πλάνο για το μέλλον του ομίλου

«Ο Όμιλος Renault ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό τους οικονομικούς του στόχους για το 2021 παρά το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών και της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Luca de Meo. Αυτό οφείλεται είπε ο de Meo στην στρατηγική του ομίλου να επιλέγει «την αξία έναντι του όγκου» και την «οικονομική πειθαρχία».

Να σημειώσουμε πως το θετικό αποτέλεσμα του 2021 ήρθε μετά τη βαριά απώλεια ύψους €8,01 δισ. το 2020 και το αρνητικό πρόσημο των €141 εκατ. του 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας θα προταθεί διανομή μερίσματος από τα αποτελέσματα του 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube