Η Huawei ετοιμάζεται να ασχοληθεί με ηλεκτρικά οχήματα

Η Huawei ετοιμάζεται να ασχοληθεί με ηλεκτρικά οχήματα

Ο κινέζικος κολοσσός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Chongqing Sokon, μίας εγχώριας εταιρίας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε θα δώσει τη δυνατότητα στη Huawei να παράγει αυτοκίνητα με τη δική της ονομασία. Πολύ περισσότερο, όμως, θα της επιτρέψει να τρέχει, end to end, την εξέλιξη έξυπνων, διασυνδεδεμένων οχημάτων. Σε αυτό το επίπεδο, οι σύγχρονες τηλεπικοινωνίες και πιο συγκεκριμένα τα δίκτυα νέας γενιάς, 5G, υπόσχονται να φέρουν επανάσταση στον τομέα των μεταφορών. 

Η είδηση αυτή δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται δύο διαφορετικές πηγές, με άμεση γνώση επάνω στο θέμα. Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος της εταιρίας έχει ήδη προχωρήσει σε διάψευση. Εάν όντως το Reuters έχει δίκιο, τότε μιλάμε για μία σημαντική στροφή του κινέζικου κολοσσού, σε ένα νέο, πολλά υποσχόμενο πεδίο.

Παράλληλα, θα αποτελέσει και μία επιστροφή στην αμερικάνικη αγορά, από την πίσω πόρτα. Ο αποκλεισμός των δικτύων και των κινητών συσκευών της Huawei από τις αρχές των ΗΠΑ είναι γνωστός. Μέσω όμως της τηλεματικής και των ολοκληρωμένων συστημάτων των νέων αυτοκινήτων, δεν υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη. Εδώ, θα πρέπει να σημειώσουμε πως θυγατρική της Chongqing Sokon αποτελεί η εταιρία Seres, μία από τις πλέον υποσχόμενες startup εταιρίες αυτοκινήτων, με έδρα στην Καλιφόρνια. 

Οι φήμες θέλουν τις επαφές να βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, με μία συμφωνία να είναι δυνατό να επιτευχθεί μέσα στον προσεχή Ιούλιο. Επεκτείνονται μάλιστα και σε μία ακόμα πιθανή εξαγορά. Ο λόγος για την εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ArcFox, η οποία είναι θυγατρική της BAIC. Αυτή πρόσφατα λάνσαρε ένα μοντέλο με την ονομασία Alpha S, με «Huawei Inside» ηλεκτρονικά. Η ίδια η BAIC, ωστόσο, δεν δείχνει πρόθυμη να επιτρέψει στη Huawei να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο εκεί. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube