Ευρωκοινοβούλιο: Ναι στη μείωση CO2 κατά 37,5% έως το 2030

Ευρωκοινοβούλιο: Ναι στη μείωση CO2 κατά 37,5% έως το 2030

Ενισχύεται η προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής – Η ηλεκτροκίνηση φαντάζει ως η μόνη εναλλακτική λύση.

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 από καινούργια αυτοκίνητα κατά 37,5% μέχρι το 2030 εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε ψηφοφορία την Τετάρτη στο Στρασβούργο της Γαλλίας, η συνέλευση καθόρισε επίσης ένα προσωρινό στόχο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από αυτοκίνητα κατά 15% για το 2025.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ είχαν ήδη υποδείξει τη στήριξη για τα νέα όρια εκπομπών CO2 μετά την επίτευξη συμφωνίας τον Δεκέμβριο με το Κοινοβούλιο, καθιστώντας την τελική έγκριση τυπική διαδικασία. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν προειδοποιήσει ότι ο στόχος θα απειλούσε τον κλάδο, τις πωλήσεις και τις θέσεις εργασίας.  

Τα νέα μέτρα περιορισμού των εκπομπών αποσκοπούν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής. Περίπου 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα πωλούνται κάθε χρόνο στην ΕΕ.

Ο στόχος του 2030 θα επιταχύνει τα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών για την εκτόξευση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Τα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη έχουν αυτή τη στιγμή μερίδιο αγοράς περίπου 1,5%.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube