Δύο ηλεκτρικές Mercedes-Benz τρακάρουν μεταξύ τους [video]

Δύο ηλεκτρικές Mercedes-Benz τρακάρουν μεταξύ τους [video]

Η Mercedes-Benz έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που διεξήγαγε μία μετωπική δοκιμή πρόσκρουσης δύο ηλεκτρικών οχημάτων για να δείξει πόσο ασφαλή είναι στην πραγματική ζωή.

Mercedes-Benz EV crash test

Η Mercedes-Benz επιθυμεί να αποδείξει ότι τα νέα της EQ μοντέλα είναι εξαιρετικά ασφαλή. Έγινε λοιπόν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που διεξήγαγε δημόσια μετωπική δοκιμή πρόσκρουσης μεταξύ δύο ηλεκτρικών οχημάτων.

Όταν το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP) πραγματοποιεί δοκιμές, τα αυτοκίνητα προσκρούουν πάνω σε ένα στατικό μπλοκ.

Δύο Mercedes-Benz, μία EQA και μία EQS κινήθηκαν η μία προς την άλλη με ταχύτητα 56 km/h και συγκρούστηκαν μεταξύ τους με επικάλυψη 50%.

Η Mercedes-Benz επέλεξε τη συγκεκριμένη διάταξη επειδή αντικατοπτρίζει τα ατυχήματα που συμβαίνουν στους επαρχιακούς δρόμους, όταν ένα όχημα επιχειρεί προσπέραση. Η ταχύτητα επιλέχθηκε με το σκεπτικό ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι δύο οδηγοί πατούν φρένο και μειώνουν την ταχύτητά τους πριν από τη σύγκρουση.

Mercedes-Benz EV crash test

Οι μηχανικοί ασφαλείας της γερμανικής εταιρείας δήλωσαν ότι τα δύο οχήματα συμπεριφέρθηκαν άψογα. Το μπροστινό μέρος και των δύο απορρόφησε σωστά την κινητική ενέργεια, η καμπίνα των επιβατών είχε μηδενική παραμόρφωση κι οι μπαταρίες δεν έπαθαν την παραμικρή ζημιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο μοντέλα δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία μεγέθους, αφού το ένα είναι το μικρότερο και το άλλο το μεγαλύτερο SUV της EV γκάμας.

Mercedes-Benz EV crash test

Τα ανδρείκελα που χρησιμοποιήθηκαν στη δοκιμή πρόσκρουσης εμφάνισαν χαμηλές καταπονήσεις, οπότε αποσοβήθηκε ο κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών. Τα συστήματα υψηλής τάσης απενεργοποιούνται αυτόματα όταν ανιχνεύσουν μια σοβαρή σύγκρουση για να διασφαλιστεί ότι το όχημα είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια και μετά από ένα ατύχημα.

Τώρα, η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο crash test ως μέρος μιας νέας διαφημιστικής καμπάνιας, για να αποδείξει στους καταναλωτές ότι τα ηλεκτρικά της μοντέλα είναι απόλυτα ασφαλή στην πραγματική ζωή. 

Mercedes-Benz EV crash test

«Η ασφάλεια είναι μέρος του DNA της Mercedes-Benz και μία από τις βασικές δεσμεύσεις μας προς όλους τους χρήστες του δρόμου», δήλωσε ο Markus Schäfer, επικεφαλής τεχνολογίας της φίρμας. «Το πρόσφατο crash test των δύο πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων αποδεικνύει ότι όλα τα μοντέλα μας έχουν εξίσου υψηλό επίπεδο ασφάλειας, ανεξάρτητα από το καύσιμο που καταναλώνουν».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube