Dieselgate: Γερμανοί εισαγγελείς ξεκινούν διαδικασίες επιβολής κυρώσεων κατά της Daimler

Dieselgate: Γερμανοί εισαγγελείς ξεκινούν διαδικασίες επιβολής κυρώσεων κατά της Daimler

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η Daimler συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές.

Γερμανοί εισαγγελείς στην πόλη της Στουτγάρδης ξεκίνησαν τη διαδικασία ποινικής δίωξης κατά της Daimler, δίωξη που έχει να κάνει με ενδεχόμενη χειραγώγηση ρύπων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της εταιρείας, όπως αναφέρει και το Automotive News.

Αυτό αναφέρει μια ανακοίνωση από το γραφείς της Εισαγγελίας της πόλης, στην οποία τονίζεται πως οι εισαγγελείς εξετάζουν εάν στελέχη της εταιρείας έχουν εσκεμμένα «παραμελήσει τα εκ του νόμου εκπορευόμενα καθήκοντά τους».
Εκπρόσωπος της Daimler δήλωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές. Την περασμένη χρονιά η Daimler αναγκάστηκε να ανακαλέσει 774.000 οχήματα στην Ευρώπη, αφού οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές βρήκαν μη εγκεκριμένες λειτουργίες λογισμικού σε πετρελαιοκινητήρες Euro 6 σε μοντέλα της Mercedes, συμπεριλαμβανομένων των Vito, κάποιων SUV και C-class.

Να τονίσουμε πως η Εισαγγελία μιλά για «ενδεχόμενη χειραγώγηση», που σημαίνει πως δεν έχει στα χέρια της αποδεικτικά στοιχεία και επομένως όλη η κίνησή της αυτή τη στιγμή έχει περισσότερο ερευνητικό χαρακτήρα.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube