Dieselgate: Η VW ενδέχεται να διεκδικήσει αποζημίωση από τον πρώην CEO, Martin Winterkorn

Dieselgate: Η VW ενδέχεται να διεκδικήσει αποζημίωση από τον πρώην CEO, Martin Winterkorn

Υπό έρευνα πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για ζημιογόνους χειρισμούς.

Είναι σαφές ότι το περίφημο dieselgate θα ταλανίζει για καιρό ακόμη το group VW. Παρά το γεγονός ότι έχουν επέλθει διάφοροι συμβιβασμοί σε πολλά επίπεδα και η εταιρεία έχει δεχτεί να πληρώσει αποδεχόμενη την ενοχή της, εν τούτοις κάθε μέρα όλο και κάποιο νέο έρχεται στη δημοσιότητα διατηρώντας το θέμα στις πρώτες γραμμές των ειδήσεων.

Πρόσφατο παράδειγμα η συνέντευξη που παραχώρησε το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρίας Stephan Weil στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και στην οποία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η VW να διεκδικήσει αποζημίωση από τον πρώην CEO Martin Winterkorn.

Στη συνέντευξη αναφέρεται και σχετικό ρεπορτάζ του Reuters, στο οποίο υπογραμμίζεται η δήλωση του Weil με την οποία λέει ότι η εταιρεία εξετάζει τις ζημιές που υπέστη από χειρισμούς μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και μόλις οι έρευνες ολοκληρωθούν θα πάρουμε τις αποφάσεις μας

Σχολιάζοντας την προσωρινή απομάκρυνση του Rupert Stadler από την ηγεσία της Audi, είπε πως οποιοσδήποτε εργοδότης θα έκανε το ίδιο, είναι θέμα δικαίου. Θα περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες, είπε αλλά αρνήθηκε με προσδιορίσει πότε αυτό θα γίνει και πότε ο Stadler (ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται) θα επανέλθει στη θέση του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube