Daimler και BMW επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην αυτόνομη οδήγηση

Daimler και BMW επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην αυτόνομη οδήγηση

Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Daimler και BMW συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων με σκοπό να μοιραστούν το κόστος εξέλιξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη της νέας γενιάς τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, η οποία θα πρέπει να είναι έτοιμη να μπει στην αγορά μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.
Στο εγχείρημα θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και άλλες εταιρείες είτε τεχνολογίας, είτε και αυτοκινητοβιομηχανίες σύμφωνα με δηλώσεις υπευθύνων των Daimler και BMW.

«Συνδυάζοντας την ήδη υπάρχουσα τεχνογνωσία των δύο εταιρειών θα ενισχύσουμε την καινοτομία και θα επιταχύνουμε τις εξελίξεις στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης», δήλωσε ο Klaus Froehlich, επικεφαλής ανάπτυξης της BMW.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη μια συνεργασία στο πλαίσιο της οποίας έχουν αγοράσει μαζί με την Audi αντί €2,5 δις την Here Technologies που ειδικεύεται στο digital-mapping . Την περασμένη εβδομάδα, Daimler και BMW «ενοποίησαν» τις car-sharing  πλατφόρμες τους, την Car2Go και την DriveNow.

Το μνημόνιο συνεργασίας των δύο εταιρειών εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο συνεργασιών που αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό ανάμεσα σε αυτοκινητοβιομηχανίες με σκοπό να μοιραστούν τα κόστη εξέλιξης ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων. Ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται ο όμιλος Volkswagen  με τη Ford Motor Co.
Καθώς οι νέες τεχνολογίες ανασχηματίζουν τη βιομηχανία αυτοκινήτων, ο παραδοσιακός ανταγωνισμός φαίνεται να δίνει τη θέση του σε συνεργασίες.

Στην ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο εταιρειών τονίζεται πως οι όποιες συνέργιες αφορούν σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες, καθώς τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα της Daimler και της BMW δεν θα συνδυαστούν και θα ακολουθήσουν μια αυτόνομη πορεία στην αγορά.
Σε αυτά τα τελευταία εντάσσεται και το iNext της BMW αλλά και τα προγράμματα που τρέχει ήδη η Daimler σε συνεργασία με την Bosch.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube