BMW: Δεν τελειώσαμε με τους θερμικούς κινητήρες

BMW: Δεν τελειώσαμε με τους θερμικούς κινητήρες

Η BMW επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα ότι όχι μόνο δε σταματά την εξέλιξη θερμικών κινητήρων αλλά ετοιμάζει τη νέα γενιά 6κύλινδρων και 8κύλινδρων συνόλων, βενζίνης και πετρελαίου!

Είναι γεγονός πως η αυτοκινητοβιομηχανία χορεύει στους ρυθμούς της ηλεκτροκίνησης. Οι περισσότεροι μάλιστα κατασκευαστές έχουν ανακοινώσει επίσημα πως έως το 2030, η γκάμα των μοντέλων τους θα περιορίζεται αποκλειστικά σε αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις. Τα EV μοντέλα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και αυτό αποδεικνύεται και στη γλώσσα των αριθμών. 

Οι πωλήσεις τους μέσα σε ένα μόλις χρόνο αυξήθηκαν κατά 26%, κλείνοντας τη χρονιά που μας πέρασε με περισσότερες από 6,4 εκατ. μονάδες. Κι όμως, παρότι το ποτάμι δείχνει να μην γυρίζει πίσω, υπάρχουν ορισμένοι κατασκευαστές που θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε οι κινητήρες εσωτερικής καύσης να παραμείνουν στο προσκήνιο για όσο ακόμα το επιτρέψουν οι συνθήκες ή εάν προτιμάτε καλύτερα, οι αυστηρές προδιαγραφές ρύπων.

bmw

Η BMW είναι από τους ελάχιστους εναπομείναντες κατασκευαστές που πιστεύει ακόμα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μάλιστα η βαυαρική φίρμα όχι μόνο δεν τους αποσύρει από τη φαρέτρα της –παρότι τρέχει κανονικά το ηλεκτρικό της πλάνο- αλλά ετοιμάζει και τη νέα γενιά 6κύλινδρων και 8κύλινδρων συνόλων της, πετρελαίου αλλά και βενζίνης.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος ανάπτυξης της BMW, Frank Weber, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα σε γερμανικό έντυπο. «Ναι, είναι αλήθεια ότι οι δουλεύουμε πάνω στην εξέλιξη της νέας γενιάς των 6κύλινδρων και 8κύλινδρων συνόλων μας. Είναι μια πολύ απαιτητική διαδικασία, καθώς οφείλουμε να ισορροπήσουμε ιδανικά ανάμεσα στις επιδόσεις και τις απαιτητικές περιβαλλοντικές νόρμες. Πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε και σας υπόσχομαι ότι αυτό που θα δείτε σε τεχνολογικό επίπεδο δε θα έχει προηγούμενο».

Το μόνο που μπορούμε εμείς να συμπληρώσουμε στα όσα δήλωσε ο Frank Weber είναι ότι ανυπομονούμε...  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube