60 χρόνια Lamborghini, ξεκινούν οι εορτασμοί [video]

60 χρόνια Lamborghini, ξεκινούν οι εορτασμοί [video]

Η Lamborghini συμπληρώνει εφέτος 60 χρόνια παρουσίας της στους δρόμους και στις καρδιές των απανταχού petrolheads. Αποφάσισε λοιπόν να ξεκινήσει τους εορτασμούς με ένα video αφιερωμένο, που αλλού, στη Miura.

Δεν είναι μόνο το εορταστικό κλίμα που θέλει να τονίσει η Lamborghini με το συγκεκριμένο video. Είναι και λίγο ένα αυτάρεσκο «who’s your daddy» το οποίο και μεταφέρει τόσο ωραία στην προκειμένη περίπτωση… Μία υπενθύμιση ότι η Miura αποτέλεσε -κατά πολλούς- το πρώτο πραγματικό σούπερκαρ της ιστορίας. 

Το σενάριο ξεκινά με μία Miura, βαμμένη σε εκείνο το κλασικό λαχανί χρώμα, να κινείται μόνη της στην ιταλική εξοχή. Κάποια στιγμή εμφανίζονται και άλλα αυτοκίνητα στο προσκήνιο. Νεότερες Lamborghini, Audi R8 και Porsche 911 (παραδόξως όλα αυτοκίνητα του ίδιου ομίλου, οι συντελεστές του video προτίμησαν να αποφύγουν τις Ferrari…). Δεν θα αργήσουν όλοι να την προσπεράσουν, αφήνοντας όμως το κατάλληλο μήνυμα στην οθόνη. All supercars inspire us, but only one inspired us all.

Για το τι εστί Miura, εάν δεν έχετε εικόνα (που θα έπρεπε…) μπορείτε να πατήσετε εδώ. Το εν λόγω μοντέλο δεν ήταν το πρώτο που παρουσίασε η εταιρία του Ferruccio Lamborghini. Ήταν όμως τόσο εμβληματικό που πρακτικά άλλαξε το ρου της ιστορίας στα σπορ αυτοκίνητα. Ένα κεντρομήχανο κουπέ, με πίσω κίνηση και με ιστορία που το ανυψώνει στα όρια του μύθου.  

Ενδεικτικά, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τορίνο, το 1965. Όχι ολόκληρο το αυτοκίνητο, μόνο το σασί του, το οποίο και εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους. Το αμάξωμα, έργο του Marcello Gardini που αργότερα σχεδίασε και τις Countach/ Diablo, ολοκληρώθηκε λίγες μέρες πριν από τη Γενεύη του 1966. Ήταν μάλιστα τέτοια η πρεμούρα να το δείξουν, που κανένας μηχανικός δεν είχε προλάβει να τσεκάρει αν χωρά ο κινητήρας σε αυτό! Απλά το πήγαν και κράτησαν το καπό κλειδωμένο καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης…

Επανερχόμαστε όμως στο σήμερα και στην επέτειο της φίρμας. Το μεσοδιάστημα από το 1963 έως και το 2023 μας έδωσε πολλές λαμπρές σελίδες. Για εφέτος αναμένουμε, μεταξύ άλλων, τον αντικαταστάτη της Aventador, ο οποίος θα φέρει έναν ολοκαίνουριο V12 κινητήρα, συνεπικουρούμενο από ένα υβριδικό σύστημα. Και φυσικά πολλά ακόμα videos και εκδηλώσεις για την επέτειο των 60 ετών της. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube