Η Gridserve ανοίγει τον πρώτο ηλιακό σταθμό φόρτισης στον κόσμο [video]

Η Gridserve ανοίγει τον πρώτο ηλιακό σταθμό φόρτισης στον κόσμο [video]

Το 2030, η Αγγλία θα απαγορεύσει νέα θερμικά αυτοκίνητα στους δρόμους της. Εν τω μεταξύ, η χώρα αναπτύσσει την υποδομή και αναδεικνύει τον πρώτο σταθμό φόρτισης που τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες.

Gridserve Electric Forcourt

Ύστερα από μεγάλο δισταγμό, η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε τελικά τη στρατηγική της για την ενεργειακή μετάβαση: Από το 2030, ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο θα απαγορεύσει την πώληση νέων θερμικών οχημάτων και από το 2035 των υβριδικών. 

Εν αναμονή αυτής της προθεσμίας, η χώρα ετοιμάζεται. Έτσι, άνοιξε στο Ηνωμένο Βασίλειο το πρώτο πρατήριο αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα που τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες. Γέννημα της Gridserve και με το όνομα «Electric Forcourt», αυτός ο σταθμός κοντά στο Braintree, στο Essex, διαθέτει 36 τερματικά ταχείας φόρτισης.

Gridserve Electric Forcourt

Ο σταθμός έχει την τιμή να είναι ο πρώτος του είδους του που τροφοδοτείται πλήρως από φωτοβολταϊκά πάνελ. Μια πρώτη σε μια χώρα που κάθε άλλο παρά φημίζεται για τον ήλιο της. Αλλά η Gridserve διασφαλίζει ότι τα πάνελ που είναι εγκατεστημένα στο σταθμό, καθώς και στο κοντινό ηλιακό αγρόκτημα εφοδιάζουν επαρκώς ολόκληρο τον σταθμό.

Ο διαχειριστής της επιχείρησης αναφέρει ότι μια φόρτιση από το 20% έως το 80% θα κοστίσει κατά μέσο όρο δέκα στερλίνες ή σχεδόν €11. Ενώ τα EV επαναφορτίζονται, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν όλες τις ανέσεις με καφέ, εστιατόριο, κιόσκι για εφημερίδες, ταχυδρομείο, κέντρο ευεξίας, ακόμη και ντους. Αυτός ο σταθμός είναι ένας από τους πρώτους σε ένα τεράστιο δίκτυο 100 παρόμοιων εγκαταστάσεων, οι οποίες θα εμφανιστούν σε ολόκληρη τη Βρετανία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube