Επίσημο: Aston Martin DB11 AMR με 639 PS

Επίσημο: Aston Martin DB11 AMR με 639 PS

Το τμήμα ειδικών εφαρμογών της Aston Martin περιποιήθηκε την DB11 παρουσιάζοντας την ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου.

Αναβαθμίσεις εμπνευσμένες από τους αγώνες έδωσαν στον V12 κινητήρα της Aston Martin DB11 επιπλέον 31 PS για να τα βγάλει πέρα με τον απαιτητικό ανταγωνισμό. Το ακρωνύμιο που προκύπτει από τα αρχικά Aston Martin Racing τα λέει όλα.

Αντικαθιστώντας την DB11 V12 η οποία ήταν στην αγορά δύο χρόνια τώρα, και στην οποία αντιστοιχούσε το 40% των πωλήσεων του μοντέλου, η DB11 AMR έρχεται με έναν αναβαθμισμένο V12 biturbo κινητήρα 5,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 639 PS στις 6.500 rpm και 71,3 kgm στις 1.500 rpm. Οι φανατικοί των αριθμών και λάτρεις της μάρκας θα προσέξουν ότι η ροπή δεν έχει μεταβληθεί, αλλά η αύξηση στην ιπποδύναμη είναι της τάξης τωνν 30+ PS. Η αναβάθμιση αυτή δίνει στο κορυφαίο μοντέλο πλεονέκτημα 129 ίππων σε σχέση το βασική έκδοση της γκάμας, η οποία κινείται από τον V8 της Mercedes-AMG. Πράγμα που ήθελε τόσο η εταιρεία όσο και οι πελάτες. Κι από την άλλη, δίνει στο αυτοκίνητο τα εφόδια να ανταγωνιστεί χωρίς άγχος τις Bentley Continental GT W12 και Mercedes-AMG S65 V12, με 635 και 630 ίππους, αντίστοιχα.

Εκτός από την αυξημένη ισχύ, το αγωνιστικό τμήμα προσθέτει και περισσότερο δυναμισμό στην προσωπικότητα της DB11, συνολικά. Έχουν αναβαθμίσει το λογισμικό του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF και έχουν αντικαταστήσει την εξάτμιση με μια πιο ελεύθερη η οποία πέρα από καλύτερη απόδοση δίνει και πιο άγριο ήχο. Οι αλλαγές αυτές έχουν επηρεάσει θετικά τις επιδόσεις, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να είναι πλέον 3,7”, δύο δέκατα πιο γρήγορα σε σχέση με την απερχόμενη έκδοση. Η τελική φτάνει τα 335 km/h, από 321 km/h μέχρι χθες.

Η ομάδα εξέλιξης του σασί, με επικεφαλής τον αρχιμηχανικό Matt Becker, έκανε αλλαγές στη γεωμετρία της ανάρτησης και υπόσχεται περισσότερη ευελιξία, πιο ανάλαφρη και κοφτερή αίσθηση και πιο άμεσες αντιδράσεις. Χωρίς από την άλλη να έχει επηρεαστεί η άνεση, σύμφωνα πάντα με το εργοστάσιο.

Για να ξεχωρίζει, ως η κορυφαία έκδοση, αλλά και για να τονιστούν οι αγωνιστικές καταβολές της, η DB11 AMR έχει ανασχεδιασμένες λεπτομέρειες στον διάκοσμο, στον οποίο κυριαρχεί πλέον το ανθρακόνημα.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube