Νέο τεύχος DRIVE, αυτή την Κυριακή με τη REAL News

Νέο τεύχος DRIVE, αυτή την Κυριακή με τη REAL News

Η απόλαυση της οδήγησης εκφράζεται με πολλούς τρόπους στο νέο τεύχος του DRIVE που έρχεται αυτή την Κυριακή με τη REAL News.

So far… so close. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του νέου τεύχους, εμπνευσμένος από το cover story στο οποίο η Lamborghini Urus συναντά το Nissan GT-R. Τετρακίνηση, δύο τούρμπο, 600 άλογα πάνω κάτω και τεχνολογία που αμφισβητεί τη Φυσική και την ένδειξη της ζυγαριάς. Πολλά τα κοινά στοιχεία, αλλά εντελώς διαφορετικός ο χαρακτήρας για δύο εντυπωσιακά supercars παντός καιρού και εδάφους. Με το «ελληνικό» GT-R, ταξιδέψαμε ως την Τοσκάνη για να απολαύσουμε την οδήγηση δύο σπάνιων μηχανών με φόντο το υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Το καινούριο Audi A1 Sportback ήρθε για να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στα premium σουπερμίνι. Ενσωματώνει τα καλύτερα από τη σχεδιαστική παράδοση και την τεχνολογία της Audi. Το δοκιμάζουμε στην έκδοση 30 TFSI με τον χιλιάρι τούρμπο κινητήρα.

Η συγκριτική δοκιμή του μήνα αφορά μια κατηγορία αυτοκινήτων πολύ… DRIVE χαρακτήρα. Τα γιαπωνέζικα είναι τα πλέον εστιασμένα μικρά GTI. Πολύστροφος ατμοσφαιρικός ή ροπάτος τούρμπο; Είναι το δίλημμα που θέτουν το Honda Jazz 1.5 Dynamic και το Suzuki Swift Sport. Ζήτημα ουσίας αλλά και εντυπώσεων.

Παρουσιάζουμε το ηλεκτρικό Volkswagen ID. και ανακαλύπτουμε έναν άγνωστο κόσμο τεχνολογίας στο παρασκήνιο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, εκεί που δραστηριοποιείται η ZF εξελίσσοντας όλα αυτά για τα οποία οι κατασκευαστές περηφανεύονται.

Στην ενότητα των δοκιμών θα βρείτε ακόμα τα DS 7  1.6 PureTech, Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 160 DCT, Skoda Kodiaq Scout 2.0 TDI, Peugeot 308 1.2 PureTech EAT8, Opel Corsa GSi και Volvo V60 D4. Δοκιμάζουμε επίσης το FIAT 500L 1.6 MJT 120. Και με αφορμή αυτό, κουβεντιάζουμε με τον Έλληνα σχεδιαστή της Alfa Romeo Αλέξανδρο Λιώκη για την σχεδιαστική μεγαλοφυΐα, για το φαινόμενο FIAT 500. Για να το ολοκληρώσουμε, αφιερώσαμε στο Nuova 500 τις σελίδες της δοκιμής του DRIVE classic.

Στα αγωνιστικά θέματα, τιμάμε δύο θρύλους: Τον Michael Schumacher και τον Dan Gurney. Ο Γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκλεισε τα 50 του χρόνια και συνεχίζει να μάχεται για τη ζωή του. Έχουμε ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στις 10 σπουδαιότερες από τις 91 νίκες του. Ο Αμερικανός Dan Gurney έχει μόλις 4 νίκες στην F1. Αλλά οι τρεις από αυτές ήταν οι πρώτες για τις ομάδες που τις κατέκτησαν. Και η μία ήρθε με μονοθέσιο που σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος. Γενικότερα, ο οδηγός, σχεδιαστής και ομαδάρχης Dan Gurney εισήγαγε πολλές καινοτομίες και επηρέασε σοβαρά τον κόσμο των αγώνων σε παγκόσμιο επίπεδο. Επισκεφθήκαμε την ομάδα του, All American Racers, στην Καλιφόρνια, για ένα σύντομο μάθημα αμερικανικής (και όχι μόνο) αγωνιστικής ιστορίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube