Κέρκυρα: Επί 17 χρόνια έπαιρναν μίζα για να βγάζουν άδειες οδήγησης

Κέρκυρα: Επί 17 χρόνια έπαιρναν μίζα για να βγάζουν άδειες οδήγησης

Λουκέτο στο τμήμα Συγκοινωνιών του νησιού - Όλοι οι υπάλληλοι έχουν παραδώσει τα κλειδιά των γραφείων της υπηρεσίας. 

Η διαλεύκανση ενός απίστευτου σκανδάλου σε μέγεθος βρίσκεται σε εξέλιξη με τους εκτεταμένους ελέγχους και την ενδελεχή έρευνα που διεξάγουν στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Κέρκυρας οι Αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Η Υπηρεσία έχει σφραγιστεί από το πρωί της Πέμπτης και όλοι οι υπάλληλοι έχουν παραδώσει τα κλειδιά των γραφείων της υπηρεσίας.

Βήμα, βήμα οι αρμόδιες διωκτικές και ελεγκτικές αρχές αρχίζουν να «ξεδοντιάζουν» το κύκλωμα, η δράση του οποίου ανέρχεται σε 17 περίπου χρόνια και αναζητούνται συγκεκριμένα στοιχεία για  να δέσουν τις κατηγορίες.

yp

Η λεία του κυκλώματος υπολογίζεται ότι ανέρχεται μόνο για τα Ι.Χ πάνω από 200.000 ευρώ, με δεδομένο ότι η μίζα για κάθε δίπλωμα έφθανε τα 100 ευρώ. Η λεία του κυκλώματος ξεπερνά κατά πολύ  το ποσό αυτό, αφού για τα επαγγελματικά διπλώματα, η μίζα ξεκινούσε από τα 300 ευρώ και άγγιζε τα 700 ευρώ, σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγγελίες. Θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης στο νησί μας πραγματοποιούνται δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Στην Κέρκυρα δραστηριοποιούνται 20 σχολές οδήγησης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μόνο 4-5 δεν συμμετείχαν στο κύκλωμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι τόσο ο σημερινός Διευθυντής της Υπηρεσίας, όσο και οι σημερινοί Τμηματάρχες δεν έχουν καμία ανάμειξη στο κύκλωμα και συνεργάζονται με τις ελεγκτικές αρχές και τους άνδρες της Αστυνομίας στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

[Πηγή:corfutvnews]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube