Η Κομισιόν «άναψε κόκκινο» στις αυξήσεις διοδίων στην Εγνατία Οδό

Η Κομισιόν «άναψε κόκκινο» στις αυξήσεις διοδίων στην Εγνατία Οδό

Ζητά πιστοποίηση σηράγγων και χρέωση στα φορτηγά ανάλογα με τους εκπεμπόμενους ρύπους.

Δεν θα τεθούν σε ισχύ οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων στην Εγνατία Οδό από την 1η Ιανουαρίου όπως είχε ανακοινωθεί, καθώς η Κομισιόν έχει απορρίψει την σχετική τιμολογιακή πολιτική που προέβλεπε τις αυξήσεις, ζητώντας ο υπολογισμός της τιμής των διοδίων στα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων να γίνεται με βάση της εκπομπές ρύπων τους.

Παράλληλα η Κομισίον ζητά να γίνει και πιστοποίηση των σηράγγων, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει από τους υπεύθυνους του αυτοκινητόδρομου. 

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση από την 1η Ιανουαρίου 2019 τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου επρόκειτο να αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Η αναπροσαρμογή αυτή συνεπάγεται αυξήσεις από 66% έως 150% στα διόδια της Εγνατίας Οδού.

Στις αυξήσεις τιμών στην Εγνατία Οδό, το υπουργείο Υποδομών αντιπαραθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, ο ανάδοχος του οποίου αναμένεται να ανακηρυχθεί τον Απρίλιο, με το έργο να έχει αρχικό προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube