node/15846

H Ford Motor Ελλάς στην έκθεση «Αυτοκίνηση 2015»

Στο περίπτερο της Ford οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν μοντέλα που θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελληνική αγορά για πρώτη φορά.

Η διοργάνωση της έκθεσης «Αυτοκίνηση 2015» συμπίπτει με μια από τις πιο συναρπαστικές εποχές για την Ford. Παρά την γενικότερη οικονομική κρίση, η  Ford επενδύει στο μέλλον μέσα από την αφοσίωσή της στη σχεδίαση και την κατασκευή πιο επιθυμητών αυτοκινήτων για καθημερινή χρήση, αλλά και αυτοκίνητων υψηλών επιδόσεων που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των οδηγών.

Παράλληλα, αναβαθμίζει την εμπειρία αγοράς των πελατών της μέσα από την  ανανέωση επιλεγμένων εκθέσεων Ford, σύμφωνα με τα νέα αναβαθμισμένα πρότυπα FordStore.

Στη φετινή έκθεση, το περίπτερο της Ford συνολικού εμβαδού 590 τετραγωνικών μέτρων, θα είναι κατασκευασμένο και θα περιλαμβάνει στοιχεία από τα νέα Ford Stores. Οι επισκέπτες, πέρα από όλα τα δημοφιλή μοντέλα όπως τα Ford Fiesta, Ford Focus , Ford B-Max, Ford Tourneo Connect, Ford Kuga και Ford Ranger,  θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ανανεωμένα Ford C-Max και Ford Galaxy, αλλά και μοντέλα που για πρώτη φορά θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελληνική αγορά, όπως:

Το νέο Ford Focus RS
To νέο Ford Focus RS ολοκληρώνει την γκάμα του Focus με ένα υψηλών προδιαγραφών hot hatch ικανό να προσφέρει την απόλυτη οδηγική εμπειρία στον οδηγό του διαθέτοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του σύστημα τετρακίνησης!

Τη νέα Ford Mustang
Ένα από τα ισχυρότερα Brand Name παγκοσμίως κάνει το ντεμπούτο του για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η νέα Ford Mustang ήρθε για να κατακτήσει και την Ελληνική αγορά με όπλα  την επιθετική εξωτερική εμφάνιση αλλά και τον Εξευρωπαϊσμένο χαρακτήρα της. Φυσικά, είναι γένους θηλυκού, με 317 ή 421 ίππους, ανοιχτή ή κλειστή, και πίσω κίνηση!

Τη Formula Ford
Ο τετραπλά βραβευμένος κινητήρας βενζίνης της Ford δείχνει πραγματικά τα δόντια του! Είτε στην «νορμάλ» έκδοση των 100 έως 140 ίππων που εφοδιάζει τα περισσότερα μοντέλα, είτε στη Formula Ford με απόδοση 205 ίππων (!), αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για την τεχνολογία των κινητήρων Ford!

Το νέο Ford Mondeo Vignale
Το πρώτο Ford Mondeo Vignale είναι σχεδιασμένο να προσφέρει στον ιδιοκτήτη του πολυτέλεια, κορυφαία κατασκευαστική αρτιότητα και μοναδική εμφάνιση. Ο πελάτης Vignale πέρα από το προηγμένο τεχνολογικά προϊόν, απολαμβάνει κορυφαία εμπειρία καθ όλη τη διάρκεια κτήσης μέσα από μία σειρά αποκλειστικών υπηρεσιών μετά την πώληση!

Το νέο Ford EcoSport
Από την πρώτη παρουσίασή του, ο «μικρός αδελφός» του Ford Kuga, έχει τραβήξει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από το νέο Ford EcoSport που αναμένεται στην Ελληνική αγορά στα μέσα του 2016.

TAGS
node/39356

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώθηκε και για το 2021

Ο κορονοϊός και τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν τους διοργανωτές σε αυτήν την απόφαση.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώθηκε και για το 2021

Οι διοργανωτές του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης ανακοίνωσαν επίσημα ότι ακυρώνεται και η διοργάνωση του 2021 που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από 1 έως 14 Μαρτίου του 2021.

Οι διοργανωτές οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση μετά από έρευνα ανάμεσα στους εκθέτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, δεν έδειχναν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην Εκθεση. Καθώς ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πληγεί από τον κορονοϊό, η συμμετοχή στις Εκθέσεις φαίνεται να μην είναι από τις πρώτες προτεραιότητες των κατασκευαστών. Επιπλέον με την πανδημία να μην έχει εκλείψει, φαίνεται ότι οι 600.000 περίπου επισκέπτες και οι 10.000 εκθέτες και δημοσιογράφοι που προσελκύει η Εκθεση, δεν είναι και ό,τι καλύτερο από πλευράς υγειονομικής.  

Να θυμίσουμε πως οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι η ακύρωση της διοργάνωσης του 2020 είχε προκαλέσει ζημιά της τάξης των 11 εκατ. ελβετικών φράγκων. Το καντόνι της Γενεύης είχε προθυμοποιηθεί να δανείσει τους διοργανωτές με 16,8 εκατ. ελβετικά φράγκα, αλλά οι όροι του δανεισμού κρίθηκαν από τους δανειζόμενους ασύμφοροι και δεν προχώρησαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Τώρα, δημοσιεύματα θέλουν τους διοργανωτές να προσπαθούν να πωλήσουν την εκδήλωση στην Palexpo SA, την εταιρεία που κατέχει και διαχειρίζεται τις κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν την έκθεση. 

node/39094

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Οι διοργανωτές απέρριψαν τους όρους οικονομικής ενίσχυσης από το Καντόνι της Γενεύης. 

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Κινδυνεύει με ματαίωση και για το 2021 το Σαλόνι της Γενεύης

Η πανδημία του κορονοϊού ματαίωσε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και πολλές άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. 
Σαν αποτέλεσμα οι διοργανωτές υπάστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά και όπως οι ίδιοι δηλώνουν επισήμως, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, καθώς η ζημιά εκτιμάται στα $ 11,3 εκατ. 

Ο OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles) πρότεινε να λάβουν οι διοργανωτές οικονομική στήριξη από το Καντόνι της Γενεύης, το οποίο έσπευσε να εγκρίνει ένα ποσό επιχορήγησης της τάξης των $17,3 εκατ. 
Όμως, οι διοργανωτές της Εκθεσης έσπευσαν να απορρίψουν την επιχορήγηση καθώς οι όροι που θέτει το Καντόνι είναι αντίθετοι με το κατασταστικό τους. Ο βασικότερος όρος της δανειακής αυτής σύμβασης είναι ότι το Σαλόνι της Γενεύης έπρεπε οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί το 2021, κάτι για το οποίο οι διοργανωτές δεν μπορούν να εγγυηθούν, καθώς το θέμα είναι αν θα υπάρχουν εκθέτες πρόθυμοι να συμματάσχουν. 
Οι τελευταίοι προσανατολίζονται σε μια Έκθεση που θα γίνει στη Γενεύη το 2022, καθώς ακυρώθηκε και το Σαλόνι της Νέας Υόρκης που αρχικά είχε μετατεθεί για τον Αύγουστο. 

Στο μεταξύ, φαίνεται ότη η πανδημία δημιούργησε κάποια νέα δεδομένα: Οι online παρουσιάσεις νέων μοντέλων φαίνεται να δουλεύουν πολύ καλά και κυρίως να εξοικονομούν μπόλικο χρήμα στα ταμεία των ήδη χειμαζόμενων από την πανδημία κατασκευαστών. Το ερώτημα είναι αν φτάσαμε στο τέλος των Εκθέσεων ή αν έχουμε να κάνουμε με μια προσωρινή κατάσταση.