Η Opel ψάχνει στον ηλεκτρισμό ισχύ για τα μοντέλα OPC

Η Opel ψάχνει στον ηλεκτρισμό ισχύ για τα μοντέλα OPC

Ο σπορ βραχίονας της Opel αναζητά στον εξηλεκτρισμό την αυξημένη ισχύ για τα μοντέλα OPC.

Αυτή τη στιγμή τα μοντέλα OPC ουσιαστικά δεν διατίθενται και τα πιο σπορ διαθέσιμα Opel είναι οι εκδόσεις GSi των Corsa και Insignia. Η Opel παρόλα αυτά δεν παραιτείται. Και θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρξει συνέχεια στο τμήμα OPC.

«Το τμήμα OPC θα επιζήσει», δηλώνει εκπρόσωπος της εταιρείας στο CarBuyer.co.uk, προετοιμάζοντάς μας για εξηλεκτρισμένες κινητήριες μονάδες, υβριδικές ή ακόμη και επαναφορτιζόμενες υβριδικές. «Δεν πρόκειται να κάνουμε εξακύλινδρους ή οκτακύλινδρους με τούρμπο. Πρέπει να βρούμε ισχύ από πηγές μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης».

Καθώς η Opel ανήκει πλέον στο PSA και όχι στην GM, σταδιακά η εταιρεία θα μεταπηδήσει σε πλατφόρμες του γαλλικού ομίλου, υιοθετώντας και τις αντίστοιχες τεχνολογίες. Το εντελώς νέο Corsa το οποίο είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί το 2019, θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, όπως άλλωστε αναφέρουν οι πληροφορίες και για το επόμενης γενιάς Peugeot 208. Τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται την πλατφόρμα CMP / e-CMP για αυτοκίνητα του B-segment.

Να θυμίσουμε ότι το τελευταίο Opel Corsa OPC (διαβάστε τη δοκιμή του) με την παραδοσιακή συνταγή, το οποίο παρουσιάστηκε  το 2015, είχε κινητήρα 1.6 τούρμπο, με 207 PS, εξάρι κιβώτιο, μεγάλα φρένα της Brembo και ένα πολύ καλό μπλοκέ διαφορικό. Ένα σκληροπυρηνικό μικρό hatchback, το οποίο όπως φαίνεται θα γίνει κλασικό για όσους είχαν την τύχη να το αποκτήσουν.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube