EVziiin: Η έξυπνη πλατφόρμα για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων τώρα και στην Ελλάδα

EVziiin: Η έξυπνη πλατφόρμα για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων τώρα και στην Ελλάδα

H Evziiin είναι μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα διασύνδεσης, διαχείρισης και λειτουργίας φορτιστών οχημάτων για εξυπηρέτηση ιδιοκτητών και οδηγών.

Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στον κόσμο της αυτοκίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο και η επιτακτική πλέον ανάγκη χρήσης οχημάτων με φιλικό προς το περιβάλλον πρόσημο, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, έχουν δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα για την αυτοκινητοβιομηχανία και τους καταναλωτές φέρνοντας την ηλεκτροκίνηση στο προσκήνιο. Και μάλιστα σε κάθε της έκφανση.

Αποτελώντας μία απτή και βιώσιμη λύση για μία κινητικότητα μηδενικών εκπομπών, η χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων έρχεται να δώσει απτές λύσεις ανατρέποντας ωστόσο τον τρόπο που σκεφτόμαστε, οδηγούμε και ανεφοδιάζουμε τα αυτοκίνητα μας. Ως εκ τούτου, με τη διαρκή αύξηση της δημοτικότητας των ηλεκτρικών οχημάτων, η διαθεσιμότητα ευφυών υποδομών που θα υποστηρίζουν ως… άλλα βενζινάδικα τη φόρτισή τους καθίσταται πλέον κάτι παραπάνω από επιτακτική. Την ίδια στιγμή, η επάρκεια ενός δικτύου, σε συνδυασμό με τις απαραίτητες υποστηρικτικές υποδομές, είναι αυτές που θα εξασφαλίσουν την ευρύτερη δυνατή διαθεσιμότητα πηγών ανεφοδιασμού, την ώρα που η τεχνολογία που τους συνοδεύει θα καταστήσει με τη σειρά της τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων μία προσιτή και εξαιρετικά απλή διαδικασία.

Σε ένα «ηλεκτροκίνητο» λοιπόν περιβάλλον που έρχεται να διαμορφώσει διαφορετικές ισορροπίες στο μαγικό κόσμο της αυτοκίνησης, οι νέες ευκαιρίες που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις είναι πολλές. Στο πλαίσιο αυτό, η ολοκληρωμένη πλατφόρμα της EVziiin έρχεται να προσφέρει σήμερα ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που διαμορφώνουν ένα προηγμένο δίκτυο με περισσότερα από 95.000 σημεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τι προσφέρει η πλατφόρμα της EVziiin
Η EVziiin έρχεται να καταθέσει τη δική της πρόταση σε εταιρικούς πελάτες που αναζητούν αποτελεσματική και ασφαλή υποδομή φόρτισης για τα οχήματα των στελεχών και του εργατικού τους δυναμικού, καθώς και σε άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Οι υπηρεσίες που παρέχει η EVziiin είναι πολυσχιδείς και ξεκινούν από την προμήθεια, εγκατάσταση και δικτύωση των φορτιστών έως τη διαχείριση και λειτουργία τους, γεγονός που έρχεται να απαλλάξει τους διαχειριστές στόλων ηλεκτρικών οχημάτων από χρονοβόρες και περίπλοκες για αυτούς διαδικασίες.

Επιπρόσθετα, αξιοποιώντας πλήρως τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις μέσω εφαρμογής (App) σε smartphone*, η πλατφόρμα της EVziiin προσφέρει συγχρόνως μία ευρεία γκάμα δυνατοτήτων, η οποία εκτείνεται από τη διαδικασία φόρτισης και πληρωμής, έως την απομακρυσμένη επίλυση τεχνικών ζητημάτων για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση πελατών. Το γεγονός αυτό έρχεται να ελαχιστοποιήσει το κόστος συντήρησης επιτρέποντας σε εταιρείες να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων τους από πλευράς φόρτισης έχοντας άμεσο έλεγχο των συναλλαγών.

Επιπλέον, μέσω της EVziiin παρέχεται η δυνατότητα αύξησης του κύκλου εργασιών για όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, μέσω προμήθειας ηλεκτρικών φορτιστών, δημιουργίας του λειτουργικού μηχανισμού ανάπτυξης του δικτύου σύνδεσης φορτιστών, ή ακόμη και μέσω παροχής σχεδίων συνεργασίας για εξυπηρέτηση και τεχνική υποστήριξη πελατών.

evziiin

Εκτεταμένο δίκτυο φόρτισης και απομακρυσμένη διαχείριση
Η εγκατάσταση έξυπνων φορτιστών που μπορούν να διασυνδεθούν μεταξύ τους (Internet of Things - IOT), διαμορφώνει ένα δίκτυο που επιτρέπει την αξιοποίηση από πολλούς και διαφορετικούς χρήστες. 

Χάρη στη δυνατότητα περιαγωγής, οι χρήστες μπορούν να φορτίσουν τα οχήματά τους σε περισσότερους από 95.000 σταθμούς φόρτισης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Παράλληλα, η εκάστοτε διοίκηση της επιχείρησης έχει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα επίβλεψης των φορτίσεων και του κόστους τους, μέσω δεδομένων αλλά και του ιστορικού, που απεικονίζεται στο διαχειριστικό σύστημα της πλατφόρμας.

Ένα ακόμη λειτουργικό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας EVziiin, είναι η απομακρυσμένη διαχείριση σε επίπεδο χρήσης ή τεχνικής υποστήριξης, είτε για τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων, είτε για τους πελάτες καθαυτούς.

Οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων μπορούν να διαχειρίζονται με ευκολία τον εξοπλισμό φόρτισης που διαθέτουν προς χρήση, δημιουργώντας μια επιχείρηση χωρίς εξωπραγματικό κόστος επένδυσης, οι εισπράξεις της οποίας γίνονται χωρίς καθυστέρηση και μέσω ασφαλών συναλλαγών. Από την άλλη, οι εκάστοτε πελάτες πληρώνουν άμεσα μέσω της πιστωτικής τους κάρτας, απολαμβάνοντας προηγμένη εμπειρία φόρτισης χάρη στη χρήση εξοπλισμού τελευταίας εξέλιξης. 

Η πλατφόρμα είναι χρήσιμη και στον κλάδο του τουρισμού, καθώς επισκέπτες από το εξωτερικό μπορούν να φορτίσουν τα οχήματά τους εύκολα, μέσω υποδομής με την οποία είναι ήδη εξοικειωμένοι από τη χώρα τους. 

…και με DC φορτιστή στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής
Η EVziiin είναι η πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση, που έχει συνδεδεμένο στην εφαρμογή της, φορτιστή DC, υπερ-υψηλής ταχύτητας φόρτισης, σε πολύ μεγάλη εταιρική εγκατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, εξυπηρετώντας εταιρικό στόλο (σε πάνω από 5 μεγάλες εταιρείες της περιοχής), αλλά και οδηγούς ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο γεωγραφικό διαμέρισμα των Μεσογείων. Ο συγκεκριμένος φορτιστής έχει ισχύ έως και 50 kW εξασφαλίζοντας έτσι ταχεία φόρτιση για κάθε EV μέσω τριφασικής παροχής εναλλασσόμενου ρεύματος με τάση 400V και με τα πλέον καινοτόμα πρωτόκολλα απομακρυσμένης διαχείρισης: Network Integration (OCPP), Built-in communications (3G, 4G, LAN, Wi-Fi).

*Η εφαρμογή της EVziiin είναι διαθέσιμη για λειτουργικά Android και IOS

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube