Στο Monte Carlo για δοκιμές οι Αθανασούλας – Ζακχαίος

Στο Monte Carlo για δοκιμές οι Αθανασούλας – Ζακχαίος

Η ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στην πρεμιέρα του WRC στο Monte Carlo κάνει δοκιμές στο χιόνι.

Εν όψει της συμμετοχής τους στην πρεμιέρα του WRC την άλλη εβδομάδα, στο Rally Monte Carlo, οι Αθανασούλας -Ζακχαίος είναι ήδη στα βουνά πάνω από το πριγκιπάτο δοκιμάζοντας το Skoda Fabia R5.

Οι Αθανασούλας – Ζακχαίος γνωρίζουν το αυτοκίνητο από την πρόσφατη συμμετοχή τους στο Seajets Rally Acropolis 2015, στο οποίο κατέκτησαν την 3η θέση. Όμως ούτε και τότε είχαν αρκετό χρόνο για δοκιμές και προετοιμασία, αφού το αυτοκίνητο ήρθε στην Ελλάδα λίγα 24ωρα πριν τον αγώνα.

Τώρα, εκτός από το αυτοκίνητο, πρέπει να προσαρμοστούν και στις ιδιαίτερες συνθήκες. Ενώ την περασμένη εβδομάδα οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, με ήλιο και στεγνή ως επί το πλείστον άσφαλτο, τις τελευταίες μέρες τα βουνά είναι πλέον χιονισμένα. Ο καιρός παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στο Monte Carlo. Οι συνθήκες αλλάζουν πολύ γρήγορα, από τη μία ειδική ως την άλλη ή και ενδιάμεσα. Από την στεγνή άσφαλτο μπορεί να βρεθείς σε ένα χιονισμένο κομμάτι αρκετών χιλιομέτρων, το οποίο να καταλήξει σε βρεγμένο. Η επιλογή των ελαστικών είναι σπαζοκεφαλιά. Και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δουλεύει το ελληνικό πλήρωμα.

Ο 39χρονος Αθανασούλας συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα του WRC το 2005, στο Acropolis. Το καλύτερό του αποτέλεσμα ήρθε το 2009, όταν πήρε τη νίκη στην κατηγορία PWRC και την όγδοη της γενικής. Με ένα Fabia S2000 και τον Νίκο Ζακχαίο στο πλευρό του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube