Ράλι Monte Carlo 2016: Μάχες σε πολλά επίπεδα!

Ράλι Monte Carlo 2016: Μάχες σε πολλά επίπεδα!

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 90 πληρώματα, εκ των οποίων 15 στην κορυφαία κατηγορία WRC. Τρέχει κι ο Λάμπρος Αθανασούλας!

Ο πρωταθλητής Sebastien Ogier είναι πρώτος στη λίστα των συμμετοχών με το VW Polo R WRC, με δεύτερο τον team-mate του, Jari-Matti Latvala.

O Andreas Mikkelsen, με τον νέο συνοδηγό του Andreas Jaeger, θα αγωνιστούν με ένα τρίτο Polo R WRC, της ομάδας VW Motorsport II.

Οι Thierry Neuville και Dani Sordo είναι οι δύο οδηγοί που έχουν δηλωθεί επίσημα από τη Hyundai για το συγκεκριμένο αγώνα και θα οδηγήσουν το πολυαναμενόμενο, ολοκαίνουργιο i20 WRC 2016. Ο Hayden Paddon θα αγωνιστεί στο Monte με ένα περσινό i20 2015, δηλωμένο από τη δεύτερη ομάδα, Mobis.

H M-Sport World Rally Team θα κατεβάσει Ford Fiesta RS WRC για το νέο της οδηγικό δίδυμο των Mads Ostberg και Eric Camilli. Η ομάδα θα εξυπηρετήσει και ένα ιδιωτικό Fiesta RS για τον σπεσιαλίστα της ασφάλτου και παλιό πρωταγωνιστή του αγώνα, Bryan Bouffier.

Fiesta RS WRC θα οδηγήσουν επίσης οι Lorenzo Bertelli, Ott Tanak καθώς και ο Robert Kubica, παρότι δεν έχει ολοκληρώσει τα αγωνιστικά σχέδιά του για το 2016.

Οι Kris Meeke και Stephane Lefebvre θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση με τη νέα ομάδα Abu Dhabi Total World Rally Team, που υποστηρίζεται επίσημα από τη Citroen στους αγώνες που θα πάρει μέρος φέτος, μέχρι να επιστρέψει κανονικά η γαλλική φίρμα στο WRC το 2017.

Μεγάλη μάχη αναμένεται και στην κατηγορία WRC2, όπου έχουν δηλωθεί 16 συμμετοχές με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 από τις Ford, Skoda, DS (Citroen) και Peugeot.

Οι Teemu Suninen, Armin Kremer, Julien Maurin και ο δικός μας Λάμπρος Αθανασούλας είναι οι κορυφαίοι οδηγοί με Skoda Fabia R5, ενώ οι Quentin Giordano, Jourdan Serderidis και ο πρωταθλητής JWRC 2015, Quentin Gilbert, θα οδηγήσουν Citroen DS3. Στους διεκδικητές είναι και ο περσινός οδηγός της M-Sport, o Ουαλός Elfyn Evans (φωτ. επάνω), που θα ηγηθεί της ομάδας των Fiesta R5.

Οι συμμετοχές στην κατηγορία WRC3 για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς είναι εννέα, ενώ στον αγώνα θα τρέξουν επίσης ο βετεράνος Francois Delecour, ο Φιλανδός ανερχόμενος αστέρας Esapekka Lappi και ο γιος του Ari Vatanen, Max.

To φετινό Ράλι Monte Carlo είναι το 84ο στην Ιστορία και ξεκινά από την πλατεία του Καζίνο την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube