Ο πρώην παγκόσμιος Marcus Gronholm εξελίσσει το VW Polo R WRC

Ο πρώην παγκόσμιος Marcus Gronholm εξελίσσει το VW Polo R WRC

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2000 και του 2002 Marcus Gronholm έκανε την περασμένη εβδομάδα δοκιμές εξέλιξης για την VW και το Polo R WRC στην άσφαλτο.

Στη νότια Γαλλία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Marcus Gronholm, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC, το 2000 και το 2002. Για τρεις μέρες έκανε δοκιμές εξέλιξης του Polo R WRC, προδιαγραφών 2017, στην άσφαλτο.

Οι δοκιμές έγιναν σε κλασικές ειδικές διαδρομές του Rally Monte Carlo, γύρω από το Roquesteron και το Col de Bleine. Αυτές ήταν οι πρώτες στην άσφαλτο για το όπλο με το οποίο η VW θα διεκδικήσει τους τίτλους το 2017. Μια χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για το WRC, που αναμένεται ο συναγωνισμός και το ενδιαφέρον του κοινού να κορυφωθεί, χάρη στην μεγάλη επιστροφή της Toyota με το Yaris WRC και τον Tommi Makinen ως επικεφαλής της ομάδας.

Ο τεχνικός υπεύθυνος του project Francois-Xavier Demaison δήλωσε ότι το αυτοκίνητο δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τις πρώτες δοκιμές στην Φιλανδία το καλοκαίρι. «Είναι απλώς η ασφάλτινη έκδοση», εξήγησε ο Demaison. Οι δοκιμές δεν έγιναν με το αυτοκίνητο του 2017 στην τελική του μορφή, αλλά με το «μουλάρι» που χρησιμοποιείται στην φάση της εξέλιξης. «Εκείνο θα δείχνει πολύ διαφορετικό», ξεκαθάρισε.



Χρησιμοποιήθηκαν ωστόσο το μεγαλύτερο εμπρός σπόιλερ και η επίσης πιο μεγάλη πίσω αεροτομή που επιτρέπουν οι κανονισμοί, ώστε να δοκιμαστεί η αξιοπιστία τους. Δήλωσε ακόμη ότι συνεχίζουν να δουλεύουν τις ρυθμίσεις των διαφορικών, το υδραυλικό κύκλωμα και το σύστημα αλλαγής ταχυτήτων. Ο Demaison παραδέχτηκε ωστόσο ότι σύντομα το αυτοκίνητο του 2017 θα είναι έτοιμο. «Πρέπει να ομολογκαριστεί στο τέλος της επόμενης σεζόν και ο χρόνος είναι στην πραγματικότητα πολύ λιγότερος από ότι νομίζει κανείς», κατέληξε. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube