Ο Juho Hanninen επίσημος οδηγός της Toyota στο WRC

Ο Juho Hanninen επίσημος οδηγός της Toyota στο WRC

Η Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε επίσημα τους Juho Hanninen – Kaj Lindstrom ως πλήρωμα του ενός από τα Yaris WRC για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Υπό την καθοδήγηση του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Tommi Makinen η Toyota προετοιμάζεται πυρετωδώς για την συμμετοχή της στο WRC το 2017. Μετά την παρουσίαση του Yaris WRC στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, σειρά έχουν τώρα οι επίσημες ανακοινώσεις για τους οδηγούς.

Ο Juho Hanninen επιβεβαιώθηκε επίσημα ως ένας  από τους εργοστασιακούς οδηγούς. Η συμμετοχή του στο πρόγραμμα εξέλιξης συνεπάγεται άριστη γνώση του project σε όλα τα επίπεδα αλλά και πλήρη ταύτιση με την πρόθεση διαρκούς βελτίωσης της Toyota Gazoo Racing. Για αυτό και ήταν εξ' αρχής ψηλά στην λίστα του Makinen. Με δεδομένη και την ταχύτητά του ήταν η προφανής επιλογή, την οποιά υποστηρίζουν απόλυτα και οι Ιάπωνες. Υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με ανοιχτή την πιθανότητα ανανέωσης και για  το 2018.

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο Hanninen που θα έχει στο πλευρό του τον Kaj Lindstrom. «Η συμμετοχή μου σε μία εργοστασιακή ομάδα είναι μια σπουδαία ευκαιρία. Δουλεύουμε μαζί από την πρώτη μέρα που το αυτοκίνητο πάτησε τους τροχούς του στο έδαφος, κι αυτό που δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Το Yaris WRC είναι απίστευτο. Ανυπομονώ για την πρεμιέρα στο Rallye Monte-Carlo».


O Hanninen με τον Makinen  σε στιγμιότυπο από τις δοκιμές εξέλιξης

Ο Makinen είναι πολύ ευχαριστημένος με την ταχύτητα αλλά και με την προσήλωση του Hanninen στην φιλοσοφία και στους στόχους της ομάδας. Όπως δηλώνει Φιλανδός, τέσσερις φορές παγκόσμιος, το 2017 η Toyota δεν θέλει να ρισκάρει υπερβολικά, αλλά κυρίως να βρει τα πατήματά της και να προσαρμοστεί στο WRC μετά την πολυετή αποχή. «Είμαι σίγουρος ότι όλοι στην ομάδα θα κάνουν το καλύτερο ώστε όλη αυτή η ενέργεια και η επένδυση να αποδώσει τα μέγιστα», δήλωσε ο Makinen. Να θυμήσουμε ότι οι σχέσεις στο εσωτερικό της ομάδας δεν είναι πάντα ομαλές. Πρόσφατα ειχε παραιτηθεί ο Έλληνας τεχνικός διευθυντής

Ο Hanninen είναι 35 ετών, γεννημένος τον Ιούλιο του ’81. Ο πρώτος του αγώνας ήταν το 2001, στο φιλανδικό πρωτάθλημα. Το 2006, στην Σουηδία, ήταν η πρώτου εμφάνιση σε αγώνα του παγκοσμίου και το 2007 πήρε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία S2000 στο ράλι της Ρωσίας. Το 2010 ανακηρύχθηκε πρωταθλητής IRC με το Skoda Fabia S2000, το 2011 πήρε πάλι τον τίτλο με ίδιο αυτοκίνητο στην κατηγορία FIA SWRC και το ’12 στην FIA ERC. Στο WRC έχει συνολικά 43 εκκινήσεις, 54 βαθμούς και 3 νίκες σε ειδικές διαδρομές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube