Δύο Φιλανδοί οι οδηγοί του νέου Toyota Yaris WRC το 2017

Δύο Φιλανδοί οι οδηγοί του νέου Toyota Yaris WRC το 2017

Ο Juho Hanninen και ο Esapekka Lappi είναι οι οδηγοί που επέλεξε ο Tommi Makinen για την επιστροφή της Toyota στο WRC

O Hanninen ήταν ανέκαθεν μέσα στα σχέδια του Tommi Makinen, αφού έπαιξε πρώτο ρόλο στις δοκιμές εξέλιξης του νέου Yaris WRC.

O 35χρονος Φιλανδός (φωτ. κάτω), πρώην εργοστασιακός οδηγός της Hyundai και της Skoda, έχει πάρει τους τίτλους στο Intercontinental Rally Challenge, στην κατηγορία Super 2000 του WRC και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) την τριετία 2010-2012

.

Ο 25χρονος συμπατριώτης του, Esapekka Lappi (κάτω), δεν έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει αυτοκίνητο της κορυφαίας κατηγορίας WRC, αλλά πήρε τον τίτλο στο ERC το 2014 και πρωταγωνιστεί στην κατηγορία WRC2 τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τη Skoda, με την οποία έχει εργοστασιακό συμβόλαιο.

Ο νεαρός Φιλανδός παραδέχτηκε ότι επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Toyota στη Φιλανδία: «Πήγα στο εργοστάσιο, ο Tommi με προσκάλεσε να πάω να δω το αυτοκίνητο», δήλωσε στο «αδελφό» μας AUTOSPORT.

«Η Toyota θα με ενδιέφερε, αλλά ενδιαφέρει και πολλούς άλλους οδηγούς. Δεν θα αποφασίσω εγώ, αλλά θα το ήθελα να πάω εκεί του χρόνου».

Η Toyota δεν αναμένεται να κατεβάσει τρία αυτοκίνητα του χρόνου σε όλους τους αγώνες του WRC. Το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει τη σεζόν με δύο Yaris WRC και να προσθέσει ένα τρίτο από τον 4ο γύρο του πρωταθλήματος και μετά.

Αφού δεν καρποφόρησαν οι διαπραγματεύσεις με τον Kris Meeke πέρσι στο τέλος της χρονιάς, η Toyota είχε συζητήσεις με τον Thierry Neuville ώστε ο Βέλγος να έρθει στην ομάδα αφήνοντας τη Hyundai. Όμως ο Makinen δεν φάνηκε, όπως λένε, πρόθυμος να δεχτεί τις απαιτήσεις του Neuville.

To 2017 θα είναι η πρώτη χρονιά της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από το 1999, όπου είχε πάρει τον τίτλο των κατασκευαστών.

OI ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ WRC ΓΙΑ ΤΟ 2017

Volkswagen: Sebastien Ogier, Andreas Mikkelsen, Jari-Matti Latvala
Hyundai: Hayden Paddon, Dani Sordo, Δ.Α.
Citroen: Kris Meeke, Δ.Α., Δ.Α.
M-Sport: Eric Camilli, Δ.Α.
Toyota: Juho Hanninen*, Esapekka Lappi*

Δ.Α.: Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. *Προς επιβεβαίωση

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube