To Yaris WRC θα έχει τα χρώματα της Microsoft

To Yaris WRC θα έχει τα χρώματα της Microsoft

Στην επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, το 2017, η Toyota θα έχει την υποστήριξη του γίγαντα της πληροφορικής.

Ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι και επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, Tommi Makinen, αποκάλυψε στο Σαλόνι του Παρισιού τα αγωνιστικά χρώματα του νέου Yaris WRC, που θα υποστηρίζεται επίσης από την DMG Mori (χορηγό της Porsche στο WEC) και την Panasonic.

H Microsoft θα έχει το ρόλο του τεχνικού συνεργάτη της Toyota στο WRC, με έναν από τους στόχους να είναι η βελτίωση της επικοινωνίας με τους φαν των ράλι σε όλο τον κόσμο.

Σε ανακοίνωσή της, η Toyota υπόσχεται «αναβάθμιση της επικοινωνίας με τους φαν μέσω της παροχής υπηρεσιών που χρησιμοποιούν το νέφος (cloud) και τις συσκευές προβολής της Microsoft ώστε να τους προσφέρουν μια αγωνιστική εμπειρία πρώτης γραμμής».

Η Toyota θα επιστρέψει τον Ιανουάριο στο WRC για πρώτη φορά από το 1999.

Παρά τη φημολογία για ανακοίνωση των οδηγών της ομάδας, ο Makinen δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα αυτό, σήμερα στο Παρίσι.

Το «αδελφό» μας AUTOSPORT όμως πιστεύει ότι ο βετεράνος Juha Hanninen και ο πρωταγωνιστής του WRC2 με τη Skoda, Esapekka Lappi, θα είναι οι οδηγοί της ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν του 2017, ενώ ένα τρίτο αυτοκίνητο θα προστεθεί από τον 4ο αγώνα της χρονιάς.

Η Hyundai έδειξε και αυτή στο Παρίσι μια ενδιάμεση έκδοση του i20 WRC νέας γενιάς (φωτ. κάτω), ενώ η Citroen θα εκθέσει το πρωτότυπο C3 WRC Concept.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube