Παραιτήθηκε ο Έλληνας τεχνικός διευθυντής του προγράμματος Toyota WRC

Παραιτήθηκε ο Έλληνας τεχνικός διευθυντής του προγράμματος Toyota WRC

Δεν δόθηκε επίσημη εξήγηση για την παραίτηση του τεχνικού διευθυντή της Gazoo Racing Team.

Ο Μιχάλης Ζώτος, τεχνικός διευθυντής της Gazoo Racing που τρέχει το project Yaris WRC για την πολυαναμενόμενη επιστροφή της Toyota το 2017 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, παραιτήθηκε από το πόστο του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας τεχνικός είχε προβλήματα στην συνεργασία του με τον επικεφαλής της ομάδας και του προγράμματος εξέλιξης, Tommi Makinen. Πράγμα περίεργο, καθώς οι δυο τους είχαν συνεργαστεί και το παρελθόν, όταν ο Ζώτος εργαζόταν στην Prodrive και ήταν μηχανικός αγώνα του Tommi.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota, Jarmo Lehtinen επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Ζώτου, αλλά δήλωσε ότι το διαζύγιο ήταν «βελούδινο» και ότι η πρόοδος των εργασιών της ομάδας που έχει έδρα στην Φιλανδία δεν επηρεάστηκε. «Φιλοσοφία μας είναι να έχουμε έναν πυρήνα μηχανικών να κάνει την δουλειά του τεχνικού διευθυντή, όχι απλώς ένα πρόσωπο που να ηγείται του project», δήλωσε ο Lehtinen. «Έπρεπε, τυπικά, να δώσουμε κάποιους τίτλους. Και ο Μιχάλης πήρε αυτόν του τεχνικού διευθυντή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αποχώρησή του αφήνει πραγματικά την ομάδα χωρίς τεχνικό διευθυντή. Φυσικά δεν είναι ποτέ ωραίο να αποχωρεί ένα στέλεχος. Και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με την δουλειά που έκανε. Αλλά είμαι βέβαιος ότι οι ανάγκες της ομάδας θα καλυφθούν πλήρως».

Εκτός από τον Ζώτο, άλλα δύο κορυφαία στελέχη έχουν αποχωρήσει πρόσφατα από το project Yaris WRC και το πρόγραμμα επιστροφής της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Έχοντας κάνει αρκετές δοκιμές στο χώμα, το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει δοκιμές στην άσφαλτο τον επόμενο μήνα, πριν μπει στον στίβο το 2017.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube