Loeb: Ήθελα να ξανατρέξω σε ράλι και μου έκλεισαν την πόρτα!

Loeb: Ήθελα να ξανατρέξω σε ράλι και μου έκλεισαν την πόρτα!

Ο Sebastien Loeb αποκάλυψε ότι σκόπευε να επιστρέψει στo Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2016, αλλά η Citroen του «έκλεισε την πόρτα».

Πριν τον «αποδεσμεύσει» η Citroen, με την οποία είχε πάρει εννέα παγκόσμιους τίτλους, ο Loeb σχεδίαζε να συμμετάσχει σε ένα τρίτο και τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) με τη γαλλική φίρμα, κάνοντας παράλληλα και εξελικτική δουλειά για το ολοκαίνουργιο Citroen C3 WRC του 2017.

Ήθελε επίσης να τρέξει και σε κάποια ράλι με την ομάδα, όμως τώρα το μόνο επιβεβαιωμένο αγωνιστικό πρόγραμμά του είναι με την Peugeot στο Ράλι Dakar (φωτ. κάτω).

«Το Monte θα ήταν δύσκολο λόγω Dakar», δήλωσε ο Γάλλος πολυπρωταθλητής στο «αδελφό» μας AUTOSPORT. «Τώρα είναι εύκολο να πω ότι θα είχα κάνει και κάποια ράλι του WRC. Δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για μια τέτοια πιθανότητα, η απόφαση πάρθηκε αρκετά αργά. Αν μου το ζητούσαν, θα έτρεχα σε ένα ή δύο ράλι το 2016».

Ο Loeb πιστεύει ότι η υπογραφή του συμβολαίου με την Peugeot σημαίνει ότι μια επιστροφή στην αδελφή μάρκα της Citroen θα είναι τώρα δύσκολη.

«Τώρα είμαι σε πλήρη απασχόληση με την Peugeot. Θα ήταν περίπλοκο να επιστρέψω για να κάνω κάτι με τη Citroen. Δεν νομίζω πως είναι κάτι πιθανό με το αυτοκίνητο των ράλι.

«Θα μπορούσαν να έχουν μια καλή ευκαιρία να με πάρουν, αλλά μου έκλεισαν την πόρτα. Δεν θα ξαναέκανα όλη τη σεζόν, αλλά θα μπορούσαμε να κάναμε κάποια εξελικτική δουλειά και κάποια ράλι» [ό,τι θα κάνει ο Kris Meeke, δηλαδή].

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube