H Μ-Sport παρούσα και στους 14 γύρους του φετινού WRC

H Μ-Sport παρούσα και στους 14 γύρους του φετινού WRC

H M-Sport δεσμεύτηκε να συμμετάσχει ως εργοστασιακή ομάδα και στα 14 ράλι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2016.

Ο επικεφαλής της M-Sport, Malcolm Wilson, είχε παραδεχτεί την περασμένη εβδομάδα ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί πως η ομάδα του θα συμμετείχε και στους 14 γύρους – πράγμα που σήμαινε ότι η VW και η Hyundai θα ήταν οι μόνες εργοστασιακές ομάδες το 2016, αφού η Citroen θα συμμετάσχει ιδιωτικά και περιστασιακά μέχρι να επιστρέψει επίσημα το 2017.

Ο Wilson (φωτ. κάτω) τώρα δηλώνει ότι εξασφάλισε τους οικονομικούς πόρους για να κάνει όλο το πρωτάθλημα και ευχαριστεί τη FIA για την υπομονή της με τη βρετανική ομάδα όσο αυτή τακτοποιούσε τα χρηματοοικονομικά της.

«Πληρώσαμε το παράβολο συμμετοχής μας και θα είμαστε σε κάθε γύρο», δήλωσε στο «αδελφό» μας AUTOSPORT. «Πολύ καλά νέα για μας. Η M-Sport ήταν μια σταθερά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από το 1997 και πραγματικά δεν ήθελα να χάσω ράλι αυτή τη χρονιά.

«Ο Jarmo [Mahonen, o διευθυντής του WRC] ήταν πολύ, πολύ καλός. Δουλέψαμε σκληρά μαζί με τη FIA για να το πετύχουμε αυτό. Ο Jarmo κατανόησε την κατάστασή μας και έκανε ό,τι μπορούσε για να μας βοηθήσει».

Η M-Sport ανησυχούσε για τις οικονομικές επιπτώσεις από την αύξηση του αριθμού των ράλι του WRC από 13 σε 14 με την προσθήκη άλλου ενός μακρινού αγώνα, στην Κίνα, την ώρα που οι ομάδες είναι επιβαρυμένες και με την εξέλιξη των νέων αυτοκινήτων, σύμφωνα με τους κανονισμούς του 2017.

Ο Νορβηγός Mads Ostberg θα πάρει μέρος σε όλα τα ράλι με την M-Sport, ενώ το δεύτερο Fiesta RS WRC θα οδηγεί ο νεαρός Γάλλος Eric Camilli.

Ο Elfyn Evans θα είναι stand-by για να συμμετάσχει σε επιλεγμένους αγώνες, ενώ θα αγωνίζεται παράλληλα στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλι και στο WRC2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube