Έτοιμος να αποχωρήσει από το WRC ο Kubica μετά το Monte Carlo

Έτοιμος να αποχωρήσει από το WRC ο Kubica μετά το Monte Carlo

Ίσως το Monte Carlo να είναι ο τελευταίος αγώνας του Kubica στο WRC για το 2016. Ενδεχόμενη η επιστροφή στις πίστες.

Ο Robert Kubica παραδέχτηκε ότι δεν έχει οικονομική υποστήριξη για άλλους αγώνες στο WRC μετά το Monte Carlo. Αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά την τελευταία στιγμή ώστε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα, αυτός θα είναι ο τελευταίος του αγώνας στον θεσμό. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στις πίστες από το καλοκαίρι.

Ο πρώην αστέρας της F1 είχε ένα ατύχημα τον Φεβρουάριο του 2011 σε έναν τοπικού χαρακτήρα αγώνα ράλι στην Ιταλία. Η μπαριέρα είχε τρυπήσει το Skoda με το οποίο αγωνιζόταν. Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, γλίτωσε την ζωή του από θαύμα, αλλά το χέρι του σχεδόν αποκολλήθηκε. Οι γιατροί έκαναν ότι ήταν εφικτό, ωστόσο η κινητική ικανότητα και η δύναμη του δεξιού άκρου δεν του επέτρεψε την επιστροφή στην F1. Έναν χρόνο μετά το ατύχημα και τον τραυματισμό επέστρεψε στους αγώνες και αφιερώθηκε στο WRC.

Στο φετινό Monte Carlo o Kubica  θα χρησιμοποιήσει το δικό του ιδιόκτητο Fiesta RS WRC, με την υποστήριξη της ιταλικής ομάδας BRC. Ο Πολωνός είχε βρεθεί στις γαλλικές Άλπεις για δοκιμές το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αλλά το πρόγραμμα του διεκόπη νωρίς, όταν είχε μια έξοδο και λόγω των οικονομικών προβλημάτων η ομάδα δεν είχε όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά για να επισκευάσει το αυτοκίνητο. Έτσι θα επιστρέψει για δοκιμές ξανά αυτή την Παρασκευή, μόλις μία εβδομάδα πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο Πολωνός ανανέωσε την συνεργασία του με την Pirelli και θα χρησιμοποιήσει αποκλειστικά τα ιταλικά ελαστικά στο Monte Carlo. Σχετικά με το αγωνιστικό του μέλλον, ο ίδιος δήλωσε: «Για την ώρα δεν έχουμε χρήματα ούτε πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Μιλάω με κάποιους πιθανούς χορηγούς, αλλά το μόνο που έχουμε σίγουρο είναι το Monte», ξεκαθάρισε ο Kubica.

«Ακόμη κι αν βρούμε τα χρήματα δεν μπορούμε να το κάνουμε όπως πέρσι. Δεν θέλω να κάνουμε όλους τους αγώνες. Είναι τρέλα. Προτιμώ να επιλέξουμε εκείνους που μας ταιριάζουν περισσότερο και να προετοιμαστούμε καλύτερα. Υπάρχει επίσης πιθανότητα να κάνουμε και κάποια άλλη μορφή αγώνα, υπάρχουν κάποιες προτάσεις ανοιχτές για το δεύτερο μισό της σεζόν. Μιλάω για αγώνες πίστας. Κι αν είναι να κάνω κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αφοσιωθώ πλήρως», κατέληξε ο Πολωνός, αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα. «Για την ώρα πάντως δεν σκέφτομαι κάτι άλλο εκτός από το Monte Carlo», ξεκαθάρισε.

Ο Kubica τα έχει πάει καλά στο Rally Monte Carlo στο παρελθόν. Έχει κερδίσει ειδικές και έχει βρεθεί να οδηγεί τον αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube