Kubica: «H χειρότερη στιγμή για να σταματήσω»

Kubica: «H χειρότερη στιγμή για να σταματήσω»

Ο Robert Kubica, παρά τις δυσκολίες και ατυχίες του, λυπάται να πετάξει την πείρα που έχει αποκτήσει στα ράλι.

Ο Πολωνός πρώην αστέρας της F1 είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι σκεφτόταν άλλες αγωνιστικές εναλλακτικές για το 2016, που περιλάμβαναν και την επιστροφή του στις πίστες, μετά από δύο μάλλον απογοητευτικές χρονιές στην κορυφαία κατηγορία του WRC.

Όμως, καθώς τώρα έχει αγωνιστεί από δύο φορές στα περισσότερα ράλι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ο Kubica λέει ότι δεν θα ήθελε να πετάξει ό,τι έχει μάθει.

Τερμάτισε 9ος στο τελευταίο ράλι της σεζόν, στην Ουαλία πριν λίγες μέρες, με το «ιδιωτικό» του Ford Fiesta RS WRC, αλλά πιστεύει ότι θα μπορούσε να ήταν 5ος αν δεν είχε τις ατυχίες, που περιλάμβαναν ένα σπασμένο διαφορικό και ένα κλατάρισμα που του κόστισε πολύ σε χρόνο.

«Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι θα ήταν η χειρότερη στιγμή για να σταματήσω», δήλωσε. «Στους τελευταίους πέντε ή έξι αγώνες ένιωθα περισσότερο σαν ώριμος οδηγός ράλι. Πολλά πράγματα που με τρόμαζαν στο παρελθόν είναι τώρα νορμάλ για μένα, διότι τα πέρασαν πάνω από μια φορά.

«Όταν νιώθεις πιο άνετα στο αυτοκίνητο, οδηγείς καλύτερα, οδηγείς πιο γρήγορα και τώρα αισθάνομαι πιο πολύ παρά ποτέ σαν οδηγός ράλι. Η εμπειρία που αποκτάς σε κάθε ράλι, ακόμη κι αν πρέπει να περιμένεις 12 μήνες, μετράει πολύ».

Ο Kubica δεν έχει αποκλείσει μια επιστροφή στο WRC του χρόνου, όμως είναι ανυποχώρητος στο ότι δεν θα επιστρέψει, ούτε καν για τον πρώτο αγώνα, αν δεν έχει τη σωστή υποστήριξη και προετοιμασία.

«Το Monte Carlo είναι ένα ράλι για το οποίο πρέπει να προετοιμαστείς σωστά», δήλωσε ο Πολωνός. «Απαιτεί πολλές δοκιμές σε διαφορετικές συνθήκες, και γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλο μπάτζετ. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δω αν θα έχω αυτά τα χρήματα ώστε να προετοιμαστώ σωστά. Αν μπορέσω να προετοιμαστώ όπως πρέπει, θα είμαι εκεί. Αν όχι, θα μείνω σπίτι μου».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube