Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Loeb στο WRC

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Loeb στο WRC

Ο επικεφαλής της Citroen Sport απέκλεισε κατηγορηματικά την πιθανότητα να κάνει κάποιον αγώνα ο Loeb στο WRC φέτος. Του χρόνου όμως...

Ο Sebastien Loeb είναι πιθανό να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο WRC στο τιμόνι ενός Citroen C3 WRC, αλλά το νωρίτερο που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο είναι το 2018.

Η Citroen κάλεσε τον Loeb να δοκιμάσει το φετινό της αγωνιστικό C3, πράγμα που θα γίνει τις προσεχείς μέρες. Θα είναι η πρώτη φορά που ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και η γαλλική ομάδα θα συνεργαστούν μετά την μάλλον άκομψη διακοπή της σχέσης τους στο τέλος της σεζόν του 2015 στο WTCC. Η είδηση της δοκιμής του C3 WRC από τον Loeb, σε συνδυασμό με τα κακά αποτελέσματα της ομάδας που φαίνεται ότι «ψάχνεται» με τους οδηγούς, πολύ γρήγορα πυροδότησαν σενάρια επιστροφής του Γάλλου στην ενεργό δράση.

Ο Yves Matton ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό φέτος, με τους Meeke, Breen, Lefebvre ήδη σε μόνιμη σχέση με την ομάδα και τους Mikkelsen και Al Qassimi σε περιστασιακές εμφανίσεις: «To 2017 δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, πολύ απλά γιατί δεν έχω διαθέσιμο αυτοκίνητο», δήλωσε ο Matton στο Autosport. «Εκτός αυτού δε νομίζω ότι είναι καλή ιδέα. Με ένα τέτοιο αυτοκίνητο χρειάζονται αρκετά χιλιόμετρα δοκιμών  και προετοιμασίας για να είσαι σε κορυφαίο επίπεδο». Και από τον Loeb κανείς δεν περιμένει κάτι λιγότερο. Ούτε φυσικά ο ίδιος.

«Αν κάποια μέρα είναι να γίνει κάτι τέτοιο», συνέχισε ο Matton, «θα πρέπει όλοι να είμαστε καλά προετοιμασμένοι». Ο επικεφαλής της Citroen Sport δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει μπει στη διαδικασία να σκεφτεί τη σύνθεση των οδηγών της ομάδας του για το 2018. Αλλά άφησε ανοιχτή την πόρτα για τον Loeb: «Δεν θα πω όχι, γιατί πραγματικά το όχι δεν είναι  σωστή απάντηση. Αλλά δεν θα πω ούτε ναι, γιατί ούτε αυτό είναι αλήθεια», δήλωσε αινιγματικά όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες μιας συμφωνίας με τον Loeb για το 2018. «Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από αυτή την ιστορία, από την επιστροφή του Loeb, αλλά αν είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει σωστά και με καλή προετοιμασία», κατέληξε.

Ο Loeb παραιτήθηκε από το πλήρες πρόγραμμά του στο WRC ως πρωταθλητής το 2012. Στη συνέχεια αγωνίστηκε ως εργοστασιακός οδηγός της Citroen στο WTCC, ενώ έτρεξε ως «δανεικός» με την Peugeot στο Pikes Peak. Οδήγησε ένα κτηνώδες Peugeot 208 με κινητήρα από πρωτότυπο Le Mans και έκανε το απόλυτο ρεκόρ διαδρομής. Πρόσφατα μάλιστα αγόρασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Και εν συνεχεία μεταπήδησε στην Peugeot για να τρέξει στο Rally Dakar και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross.

Στη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει πρόσφατα ο Loeb είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η μεγάλη του αγάπη ήταν και παραμένουν τα ράλι, για τα οποία δεν έχασε ποτέ το πάθος του. Το χειμώνα έτρεξε στο 29o Rallye National de Haute-Provence με συνοδηγό τη γυναίκα του και ένα Peugeot 306 Maxi και όχι μόνο κέρδισε αλλά βρέθηκε μπροστά ακόμη και από WRC αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube