Ο Loeb οδηγεί στη νίκη το Peugeot 306 Maxi [video]

Ο Loeb οδηγεί στη νίκη το Peugeot 306 Maxi [video]

Ο Sebastien Loeb επιστρέφει στα ράλι. Στο τιμόνι του θρυλικού Peugeot 306 Maxi. Και κερδίζει.

Το Peugeot 306 Maxi είναι πλέον 18 ετών. Το θρυλικό αγωνιστικό που αξιοποιώντας τους κανονισμούς για τα kit cars, με ατμοσφαιρικό δίλιτρο μοτέρ, κίνηση μόνο εμπρός και χαμηλό βάρος, κέρδιζε στην άσφαλτο τα 4κίνητα τούρμπο WRC. Στα χέρια των Gilles Panizzi και Francois Delecour.

Οι θεατές λάτρευαν το 306 Maxi για τις επιδόσεις, την εμφάνιση και κυρίως για τον ήχο του υψηλόστροφου 4κύλινδρου μοτέρ. Αργότερα  Peugeot αποφάσισε ότι εκτός από τη νίκη στην κλάση, ήθελε να διεκδικήσει την γενική κατάταξη και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και εξέλιξε για αυτό το σκοπό το 206 WRC. Το οποίο πήρε νίκες στα χέρια των Gronholm, Burns και Solberg. Την επιτυχία της Peugeot διέκοψε τότε ένα ανερχόμενο αστέρι που οδηγούσε για την Citroen. Ήταν ο Sebastien Loeb. Ο οποίος τότε ξεκινούσε την πορεία προς τους εννιά διαδοχικούς παγκόσμιους τίτλους.

Μετά την καριέρα του στο WRC, ο Loeb αγωνίστηκε επίσης στο Pikes Peak με την Peugeot, στο WTCC με την Citroen στο πρωτάθλημα FIA GT και στο Ράλι Dakar, με την Peugeot και πάλι.  Ο Loeb φαίνεται πως δεν έχει ησυχία, και χωρίς το άγχος του πρωταθλητισμού απολαμβάνει την συμμετοχή στους αγώνες με τον φίλο και συνοδηγό του Daniel Elena.

Οι δυο τους πρόσφατα συμμετείχαν στο 29o Rallye National de Haute-Provence. Με αυτοκίνητο το αγαπημένο Peugeot 306 Maxi. Η ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με σύγχρονα αγωνιστικά όπως το Ford Fiesta WRC. Παρόλα αυτά, μετά από 116 αγωνιστικά χιλιόμετρα, μεταξύ 140 πληρωμάτων, το γαλλικό δίδυμο πήρε τη νίκη με προβάδισμα 33” από τη δεύτερη θέση. Το δεύτερο ταχύτερο Peugeot 306 Maxi τερμάτισε στην 6η θέση, 46” πίσω από τον Loeb.

Απολαύστε το επίσημο video με το οποίο η ομάδα είχε προλογίσει την συμμετοχή της, αλλά και ερασιτεχνικά πλάνα από κάμερες θεατών.



Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube