WEC: Η Porsche παίρνει τη νίκη και το πρωτάθλημα στην Κίνα

WEC: Η Porsche παίρνει τη νίκη και το πρωτάθλημα στην Κίνα

Ο Mark Webber κερδίζει στην Σανγκάι με την Porsche 919 Hybrid και σφραγίζει τον τίτλο των κατασκευαστών.

Η Porsche 919 Hybrid με τον αριθμό 17, το αυτοκίνητο που μοιράζονται οι Mark Webber, Timo Bernhard και Brendon Hartley πήρε την καρό σημαία στην Κίνα διευρύνοντας το προβάδισμα στο πρωτάθλημα οδηγών στους 12 βαθμούς με έναν αγώνα να απομένει. Με τη νίκη αυτή και τον τερματισμό στην δεύτερη θέση, 26” πίσω,  της Porsche No. 18 που οδηγούν οι Dumas, Lieb και Jani, το εργοστάσιο εξασφάλισε τον τίτλο στους κατασκευαστές.

Η Porsche είχε μεγάλη πίεση από την Audi σε έναν αγώνα ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημά του κύλησε με βροχή αν και στο τέλος κατέληξε στεγνός. Το προβάδισμα της Porsche ήρθε στο τέλος της τρίτης ώρας, όταν συνέχισε με βρόχινα ελαστικά ενώ η Audi προτίμησε να αλλάξει και να χρησιμοποιήσει τα «ενδιάμεσα».

Η Audi ανέκτησε μέρος του χρόνου που έχασε όταν τόλμησε να βάλει πρώτη τα slicks. Το αυτοκίνητο των Lotterer, Treluyer και Fassler φαινόταν ότι θα πάρει τελικά την δεύτερη θέση, όταν η Porsche του Dumas έκανε τετακε. Κάνοντας όμως ένα pitstop αστραπή χωρίς αλλαγή ελαστικών, ο Dumas κατάφερε τελικά να φέρει την 919 Hybrid στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας το Audi στην 3η. Στην 4η θέση τερμάτισε το Audi των Lucas Di Grassi, Loic Duval και Olivier Jarvis, 20” πίσω από τους team-mates τους. Τα δύο Toyota περιορίστηκαν στην 5η και 6η θέση.



Στην κλάση LMP2 νικητές αναδείχτηκαν οι Tom Dillmann, Nelson Panciatici και Paul-Loup Chatin της ομάδας Signaech Alpine (Alpine-Nissan), με τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος Sam Bird, Julien Canal και Roman Rusinov (Ligier-Nissan, G-Drive Racing) στην δεύτερη θέση.

H Rebellion R-One-AER με τον αριθμό 12, που οδήγησαν ο Nicolas Prost και ο Mathias Beche ήταν το πρώτο από τα μη υβριδικά πρωτότυπα, παρότι είχε μια έξοδο λίγο πριν το τέλος και έπρεπε να βγει στα pits για σημαντικές επισκευές στο αεροδυναμικό κάλυμμα.

Στα GT, την κλάση των επαγγελματιών κέρδισε η Porsche 911 RSR Νο. 91 της Manthey Team, ενώ σε αυτή των «ερασιτεχνών» νικήτρια αναδείχτηκε η Ferrari F458 της AF Corse.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube