Η Porsche αναγγέλει την εξέλιξη 911 Hybrid

Η Porsche αναγγέλει την εξέλιξη 911 Hybrid

Η Porsche εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εντάξει μια υβριδική έκδοση στη γκάμα της νέας γενιάς 911. Δεν αποκλείεται επίσης και ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο

Οι μηχανικοί της Porsche εδώ και κάμποσο καιρό προσπαθούν να προσαρμόσουν ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης ισχύος μέσα στο αμάξωμα της 911. Αυτό γίνεται κυρίως λόγω της υποχρέωσης για λιγότερους ρύπους που θα επιβληθεί στην επόμενη, 8η γενιά της 911, η οποία αναμένεται μέσα στο 2018.

Ο διευθυντής παραγωγής της 911, Erhard Mössle, είπε: «Δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες. Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να κάνουμε κάτι. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε στις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής CO2 του 2020. Επιπλέον το Volkswagen Group χρειάζεται να δώσει μια πειστική απάντηση στην Tesla. Η τεχνολογία που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πολύ κοντά στο να πληροί τους στόχους για ένα τέτοιο μοντέλο, όσον αφορά την αυτονομία και την ταχύτητα φόρτισης».

Η Porsche διαθέτει ήδη υβριδικά μοντέλα, όπως η Cayenne και η Panamera. Και οι δύο εκδόσεις χρησιμοποιούν ως θερμικό κινητήρα ένα 3λιτρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα, σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ. Η 918 Spyder είναι επίσης υβριδική με την διαφορά πως ο θερμικός κινητήρας είναι ένας 4.6 V8 που συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Παράλληλα με την υβριδική έκδοση η Porsche επίσης σκέφτεται να εξελίξει και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση της νέας 911, στο ίδιο περίπου πνεύμα με το Audi R8 e-tron. Ωστόσο δεν πρόκειται για μια ειλημμένη απόφαση. Ο Mössle μας είπε πως η Porsche πρέπει «να υπολογίσει σωστά τον κατάλληλο χρόνο και κυρίως την αναγκαιότητα ενός τέτοιου μοντέλου. Είναι ένα πολύ ακριβό project και πρέπει να υπολογίσεις αν θα πάρεις πίσω τα λεφτά της επένδυσης που θα κάνεις».

Η επόμενη γενιά 911 θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση της MMB πλατφόρμας, πάνω στην οποία βασίζεται και το υπάρχον μοντέλο, ενώ και οι αισθητικές αλλαγές θα είναι μάλλον ήπιες. «Η 911 ακολουθεί πάντα μια διαδικασία εξελικτική και όχι επαναστατική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Mössle «Θα το πηγαίνουμε πάντα ένα βήμα μπροστά».

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια μυστηριώδη 911 που εθεάθη σε δοκιμές στο Nürburgring, με το πιθανότερο να είναι το υβριδικό «μουλάρι» που προαναγγέλλει την αντίστοιχη έκδοση παραγωγής. Η παρατήρηση που ενισχύει την πεποίθηση ότι πρόκειται για μια υβριδική έκδοση της 911 είναι η αφαίρεση του πίσω καθίσματος, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος γι’ αυτό που θα μπορούσε να είναι ένας ηλεκτροκινητήρας ή/και μια συστοιχία μπαταριών. Επιπλέον το αυτοκίνητο ακούγεται με διαφορετικό ήχο, ειδικά κατά την επιτάχυνση και στις αλλαγές ταχυτήτων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube