Delecour και Porsche πρωταθλητές

Delecour και Porsche πρωταθλητές

Ο παλιός αστέρας του WRC, Francois Delecour, κέρδισε το Κύπελλο FIA R-GT στα ράλι με μια Porsche 911 GT3.

Ο Delecour εξασφάλισε το πρώτο Κύπελλο FIA R-GT χάρη στη νίκη του στην Κορσική, που ήταν η δεύτερη σε τέσσερις αγώνες του θεσμού. 

Ο Γάλλος, που οδηγεί μια Porsche 911 που προετοιμάζει ο βρετανικός οίκος Richard Tuthill, σκοπεύει πάντως να αγωνιστεί και στο φινάλε του Κυπέλλου, στο ράλι Valais της Ελβετίας το Νοέμβριο.

«Μια από τις φιλοδοξίες μου ήταν να επαναφέρω τη φίρμα Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, και με τον Richard [Tuthill] το κάναμε», δήλωσε ο Γάλλος. «Ήταν μια φανταστική χρονιά και σίγουρα πιέζω για να επιστρέψω και να ξανακάνω το Κύπελλο του χρόνου».

Συζητείται μια αλλαγή στους κανονισμούς που θα ξαναδώσει παραπάνω δύναμη στην «περιορισμένη» 911. Ο Delecour είναι αναφανδόν υπέρ αυτής της πρότασης.

«Οι αλλαγές στον περιοριστή [εισαγωγής] πραγματικά θα μας βοηθήσουν», λέει. «Θα κάνουν τα αυτοκίνητα ακόμη πιο ξεχωριστά».

Ο μόνος σταθερός ανταγωνιστής του Delecour στο Κύπελλο φέτος ήταν ο νικητής των 24 Ωρών του Le Mans το 2010, Roland Dumas, με μια άλλη Porsche 911.

H FIA θέσπισε το Κύπελλο R-GT σε μια προσπάθεια να αυξήσει τον αριθμό των αυτοκινήτων σπορ GT που αγωνίζονται σε κορυφαία ράλι.

Το καλαντάρι του Κυπέλλου περιλαμβάνει ασφάλτινους αγώνες του WRC και του ERC (Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube