Scoop: Νέο Audi TT RS 2016 @ Nürburgring [video]

Scoop: Νέο Audi TT RS 2016 @ Nürburgring [video]

Η Audi δοκιμάζει την τρίτη γενιά του TT RS στο Nürburgring για να επιβεβαιώσει ότι όλα βαίνουν καλώς, πριν από το λανσάρισμά του τον επόμενο χρόνο.

Το Audi TT RS που γυρίζει στην πίστα του  Nürburgring φαίνεται ότι βρίσκεται στην τελική μορφή του, με σχεδόν όλα τα κομμάτια του αμαξώματος σε φόρμα παραγωγής. Εξ ου και το καμουφλάζ, σε σχέση με το προς μηνός video που δημοσιεύσαμε και αφορούσε ένα «μουλάρι».

Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας του ΤΤ φορά τον 5κύλινδρο κινητήρα τούρμπο των 2,5 λίτρων, τον ίδιομ που φορά και το Audi RS3, που απ’ ό,τι ψιθυρίζεται στο Ingolstadt η ισχύς του με τις κατάλληλες βελτιώσεις ξεπερνά τους 400 PS

Η θηριώδης ροπή και ισχύς περνά μόνιμα και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος quattro και το πιθανότερο είναι αυτό να γίνεται αποκλειστικά μέσω ημιαυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη. Οι επιδόσεις εκτιμάται ότι θα είναι καταιγιστικές, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα. Μένει να επιβεβαιωθεί, εάν η Audi θα προσφέρει τη δυνατότητα κατάργησης του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας κατά παραγγελία που θα ανεβάζει την τελική από τα 250 στα 280 km/h. Επιπλέον, η Audi προτίθεται να διαθέσει και μια έκδοση TT RS Plus, με ακόμη μεγαλύτερη ισχύ, αλλά αυτή πιθανότατα δεν θα είναι έτοιμη με το λανσάρισμα του αυτοκινήτου.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, προφανώς και το TT RS θα είναι σημαντικά πιο επιθετικό απ’ ό,τι δείχνει το Audi ΤΤ S, με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, πιο μυώδεις προφυλακτήρες και την κλασική 4μπουκη εξάτμιση των RS. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσετε ζάντες αποκλειστικής σχεδίασης μεγαλύτερα φρένα και δαγκάνες, αλλά και σπορ πιο χαμηλή ανάρτηση, και οπωσδήποτε τον ανάλογο διάκοσμο στην καμπίνα.

Προφανώς το νέο Audi TT RS δεν θα πρόκειται για ένα φθηνό αυτοκίνητο. Με δεδομένη λοιπόν την τιμή ενός TT S στα 60 χιλιάρικα, υπολογίζουμε ότι το TT RS θα φτάνει τα 90. Η επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου αναμένεται τον προσεχή Μάρτιο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

[πηγή video autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube