Race of Champions: Έξω ο Wehrlein, χωρίς team mate ο Vettel, μετά την τούμπα

Race of Champions: Έξω ο Wehrlein, χωρίς team mate ο Vettel, μετά την τούμπα

Μένει μόνος του ο Vettel να εκπροσωπήσει την Γερμανία στον σημερινό τελικό των Εθνικών Ομάδων.

Ο Αγώνας των Πρωταθλητών, μία έμπνευση της Michele Mouton που ξεκίνησε το 1988 και εξελίχθηκε σε θεσμό παγκόσμιας εμβέλειας. Συγκεντρώνει πρωταθλητές από διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι οποίοι κοντράρονται μεταξύ τους με διάφορα οχήματα σε παράλληλη διαδρομή. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν δύο διαφορετικά έπαθλα. Ατομικά, για τον Πρωταθλητή των Πρωταθλητών, και το Κύπελλο των Εθνών, με τους οδηγούς να χωρίζονται σε ζευγάρια εθνικών ομάδων σύμφωνα με την καταγωγή τους.

Το RoC (Race of Champions) 2017
διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μιάμι. Χθες έγινε ο αγώνας των οδηγών, τον οποίο κέρδισε στην πρώτη του συμμετοχή ο Juan Pablo Montoya. Όμως το απόγευμα σημαδεύτηκε από την πολύ άσχημη τούμπα του Pascal Wehrlein. Δεδομένου ότι πρόκειται για φιλικό αγώνα, αλλά και του γεγονότος ότι το ατύχημα έγινε μετά τον τερματισμό, είναι πραγματικά μεγάλη και αδικαιολόγητη η γκάφα του Wehrlein. Έβαλε σε σοβαρό κίνδυνο εκτός από την δική του  ακεραιότητα, τον συνοδηγό του, έναν ιδιώτη προσκεκλημένο που έχουν όλοι οι οδηγοί στα διθέσια αυτοκίνητα. Αλλά και τον αντίπαλό του, Felipe Massa. Δείτε εδώ το video του ατυχήματος. 

Σήμερα γίνεται ο δεύτερος αγώνας του Race of Champions, το Κύπελλο των Εθνών. Την Γερμανία θα εκπροσωπούσαν ο Sebastian Vettel και ο Pascal Wehrlein. Όμως τώρα ο νεαρός οδηγός της Sauber είναι υποχρεωμένος να μείνει εκτός δράσης, ακολουθώντας, σύμφωνα με δήλωσή του, τις οδηγίες των γιατρών. "Λυπάμαι που είμαι αναγκασμένος να χάσω τη δράση στον Αγώνα των Πρωταθλητών και στο Κύπελλο των Εθνών. Θα ήθελα πολύ να τρέξω, νιώθω καλά, αλλά οι γιατροί μου σύστησαν να ξεκουραστώ, οπότε προφανώς θα πρέπει να ακολουθήσω τις οδηγίες τους. Με στεναχωρεί το γεγονός, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που με νοιάζει είναι η επόμενη σεζόν στην F1", δήλωσε ο Wehrlein.

Οπότε τώρα, ο Vettel θα είναι μία ομάδα μόνος του, αν έχουμε καταλάβει σωστά. Αφού δεν έχει ανακοινωθεί ότι θα αποσυρθεί η Γερμανική ομάδα συνολικά, καταλαγβαίνουμε ότι ο Vettel θα κάνει όλα τα σκέλη μόνος του, αντί να εναλλάσσεται με έναν δεύτερο οδηγό. Θα ήταν άλλωστε πλήγμα για το ενδιαφέρον του αγώνα η απουσία ενός 4 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή F1 και οδηγού της Ferrari. 

Πηγή Autosport
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube