Ο Loeb προηγείται στο Rally Dakar

Ο Loeb προηγείται στο Rally Dakar

Ο Sebastian Loeb κάνει αυτό που συνηθίζει όταν αγωνίζεται σε rally. Προηγείται.

Στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή στο Rally Dakar, ο Loeb τέθηκε επικεφαλής το βράδυ της Δευτέρας κερδίζοντας την δεύτερη ειδική που είναι η… πρώτη.

Η χθεσινή κυριακάτικη ειδική ακυρώθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Η βαριά βροχή συνεχίστηκε, και έτσι τα αγωνιστικά χιλιόμετρα της δεύτερης μέρας μειώθηκαν από 510 σε 390. Ο Loeb ήταν ο ταχύτερος σε κάθε ενδιάμεσο σημείο χρονομέτρησης και τελικά κέρδισε την ειδική με διαφορά 2’23” από τον team mate του στην Peugeot, Stephane Peterhansel.

Τα δύο 2008 DKR βρέθηκαν λοιπόν στις δύο πρώτες θέσεις, αλλά το τρίτο αντιμετώπισε προβλήματα. Ο Carlos Sainz έχασε πάνω από 10’ όταν χρειάστηκε να σταματήσει με προβλήματα στον κινητήρα, πράγμα που τον έριξε εκτός 10άδας. Προβλήματα αντιμετώπισε και ο νικητής του 2014, Nani Roma. Το X-raid Mini που οδηγεί κόλλησε σε ένα κομμάτι με βαθιά λάσπη στην μέση της ειδικής, γεγονός που του κόστισε 45’ σε σχέση με τους νικητές.

Ο Miko Hirvonen, αντίπαλος του Loeb για χρόνια στο WRC ολοκλήρωσε την ημέρα πρώτος μεταξύ των οδηγών της X-raid, στην πέμπτη θέση. Πίσω από τα Toyota των Vladimir Vasilyev και  Giniel de Villiers. Το άλλο Mini με τον περσινό νικητή Nasser Al-Attiyah είναι στην 8η θέση, και κυνηγά το Toyota του Leroy Poulter και το Peugeot του Cyril Despres. Ο Martin Prokop, γνωστός από το WRC και ο ταχύτερος του shakedown, Bernhard Ten συμπληρώνουν την δεκάδα.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube