O Loeb πίσω στο WRC;

O Loeb πίσω στο WRC;

Ο Sebastien Loeb μπορεί να πάρει και 10ο παγκόσμιο τίτλο, λέει ο Yves Matton της Citroen, που σκοπεύει να του μιλήσει σχετικά

Ο Loeb έχει πολυετές συμβόλαιο με τη Citroen για να είναι πρεσβευτής της φίρμας, όμως η συμφωνία για να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) λήγει στο τέλος της χρονιάς.

Ο Matton θα συζητήσει με τον 41χρονο Αλσατό όλες τις δυνατές επιλογές, μία από τις οποίες είναι και η επιστροφή του στο WRC.

«Η βασική αδυναμία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι ότι, προς το παρόν, έχουμε μόνο δύο οδηγούς που μπορούν να πάρουν τίτλο ή να κερδίζουν αγώνες σε μόνιμη βάση. Ο ένας από αυτούς [ο Sebastien Ogier] συμμετέχει στο πρωτάθλημα και ο άλλος είναι στο WTCC [Loeb], είπε ο Matton.

Ο Loeb έκανε μία και μοναδική εμφάνιση στο WRC στην αρχή της φετινής σεζόν, στο τιμόνι ενός Citroen DS3 στο Ράλι Μόντε Κάρλο, όπου και ήταν αρχικά επικεφαλής, πριν χτυπήσει σε ένα βράχο και χάσει έναν πίσω τροχό.

Όταν ρωτήθηκε αν θα προσκαλέσει τον Loeb να επιστρέψει στο WRC, o Matton είπε στο «αδελφό» μας AUTOSPORT: «Ο Sebastien είναι πρεσβευτής της μάρκας και θα είναι για πολύ καιρό στο μέλλον. Πρέπει να μιλήσουμε σχετικά με το τι θέλει να κάνει του χρόνου.

«Οκέι, νομίζω ότι απολαμβάνει αυτό που κάνει τώρα. Σίγουρα, μερικές φορές ίσως να μην είναι τόσο ευχάριστο αν δεν κερδίζεις. Όμως αυτό είναι αναμενόμενο όταν είσαι πρωταθλητής όπως αυτός: θέλεις να κερδίζεις κάθε σαββατοκύριακο και, λόγω του ότι υπάρχουν περισσότεροι οδηγοί ικανοί για νίκη στο WTCC, είναι πιο δύσκολο γι’ αυτόν απ’ ό,τι ήταν στο WRC.

«Συζητάμε για πολλά πράγματα και μπορούμε να συζητήσουμε την περίπτωση να τον καλέσουμε να επιστρέψει στο WRC. Όμως δεν νομίζω πως θα τον ενδιέφερε να κάνει ξανά όλο το πρωτάθλημα».

Ο Loeb δοκίμασε πρόσφατα το αγωνιστικό Peugeot 2008 DKR του Rally Dakar και πιθανώς βρίσκεται ένα βήμα πριν δεσμευτεί για ένα πρόγραμμα αγώνων cross-country.

 Αν και δεν θα μπορεί να συνδυάσει το Dakar με το WTCC, θα μπορούσε κάλλιστα να το συνδυάσει με ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων ράλι του WRC.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube