Περιπετειώδες το ντεμπούτο του Loeb

Περιπετειώδες το ντεμπούτο του Loeb

Ο Sebastien Loeb έκανε θετικό απολογισμό για το πρώτο του ράλι cross-country στο Μαρόκο, παρά τα προβλήματα και τις περιπέτειές του.

Ο Loeb οδήγησε το Peugeot 2008 DKR15+ στον πενθήμερο μαραθώνιο αγώνα, ως προετοιμασία για το επερχόμενο Rally Dakar του 2016.

Ο Γάλλος πολυπρωταθλητής είχε team-mate του τον Carlos Sainz στο τιμόνι ενός πιο εξελιγμένου 2008 DKR16, ενώ οι συνήθεις αντίπαλοί του Ισπανού, Mikko Hirvonen και Nasser Al-Attiyah, συμμετείχαν με την ομάδα MINI ALL4 Racing.

Έχοντας δίπλα του τον μόνιμο συνοδηγό του, Daniel Elena, o Loeb είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στον αγώνα, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο τούρμπο και τερματίζοντας το σκέλος της περασμένης Δευτέρας ρυμουλκούμενος από φορτηγό. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της Τρίτης μέσα στη σκόνη πιο αργών αυτοκινήτων, αλλά τον περίμεναν χειρότερα την Τετάρτη όταν έμεινε για τρεις ώρες μέσα σε ένα χαντάκι με το αυτοκίνητο ακουμπησμένο στις πόρτες, και αργότερα τούμπαρε

Το Peugeot επισκευάστηκε και ο Loeb πήγε καλύτερα την Πέμπτη, κάνοντας τον τρίτο χρόνο στην ειδική των 293 km στην παραλία από τη Zagora στο Agadir. Όμως το πράγμα ξαναχάλασε την Παρασκευή, με ένα σκασμένο λάστιχο και κάμποση ώρα σκάψιμο για ξεκόλλημα του αυτοκινήτου από την άμμο.

 

«Αυτό ήταν το πρώτο μας ράλι cross-country και το αποτέλεσμα είναι αρκετά θετικό», δήλωσε ο Γάλλος που τερμάτισε 44ος. «Διασκεδάσαμε και, όσον αφορά την επίδοσή μας, δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στα πιο ομαλά κομμάτια όπου η έμφαση είναι στην οδήγηση.

«Τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα για μας στους αμμόλοφους και στους θαμνότοπους όπου πρέπει να ακολουθείς σημάδια. Είχαμε επίσης δυσκολίες στο να βρίσκουμε κάποια κρυμμένα μονοπάτια, όμως η εβδομάδα αυτή μας επέτρεψε να δούμε πού βρίσκονται τα ισχυρά και πού τα αδύνατα σημεία μας. Τώρα ξέρουμε σε ποιους τομείς πρέπει να δουλέψουμε».

Ο τελικός νικητής του Ράλι Μαρόκου ήταν ο Al-Attiyah με ένα MINI ALL4 Racing. Ήταν η δεύτερη στη σειρά νίκη του οδηγού από το Κατάρ στο Μαρόκο και του χάρισε μια βαθμολογική διαφορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράλι Cross-Country, η οποία δεν μπορεί να γεφυρωθεί από τους διώκτες του. Ο Hirvonen τερμάτισε 5ος ενώ ο Sainz ήταν αρχικά επικεφαλής αλλά εγκατέλειψε τη δεύτερη μέρα από πρόβλημα στον κινητήρα.

Η προετοιμασία του Loeb για το Dakar συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στο Erfoud του Μαρόκου.

[Πηγή: wrc.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube