Mercedes-AMG GT S, το νέο safety car του DTM

Mercedes-AMG GT S, το νέο safety car του DTM

Η Mercedes-AMG GT S θα είναι το νέο safety car του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού –DTM.

Το νέο safety car του DTM, η Mercedes-AMG GT S, θα κάνει την πρεμιέρα της στο δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος, στο EuroSpeedway Lausitz, το επόμενο σαββατοκύριακο 29-31 Μαΐου.

Ο Γερμανός κατασκευαστής δήλωσε ότι το σούπερκαρ της εταιρείας από τη Στουτγάρδη θα βοηθήσει «να διασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια στις πίστες, όπου εξελίσσεται το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα τουρισμού».   

Σε τεχνικό επίπεδο, η Mercedes-AMG GT S δεν διαφέρει από την εργοστασιακή εκδοχή της που πωλείται στους πελάτες. Έτσι, το 4λιτρο διτούρμπινο μοτέρ V8 αποδίδει 510 άλογα και όλα συστήματα και υποσυστήματα του αυτοκινήτου είναι στοκ. Το AMG-GT S Safety Car θα οδηγείται από τον οδηγό αγώνων Jürgen Kastenholz που θα καλείται εντός πίστας «σε επικίνδυνες συνθήκες, όπως σε ένα ατύχημα σε ακραία καιρικά φαινόμενα ή συμβάντα που απαιτούν τα αγωνιστικά να ακολουθούν και να οδηγούνται από safety car».

Η Mercedes-AMG GT S αντικαθιστά στα καθήκοντα του safety car τη Mercedes-AMG C63 Coupé Black Series που «υπηρέτησε» στη διοργάνωση από το 2012 έως το 2014, ενώ για την περυσινή χρονιά safety car του DTM ήταν η BMW M4 Coupé. Και να θυμίσουμε ότι Mercedes-AMG GT S είναι και το Safety Car της Formula 1.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube