F1: H Mercedes-AMG GT S θα είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας το 2015

F1: H Mercedes-AMG GT S θα είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας το 2015

Για άλλη μια χρονιά η Mercedes-Benz θα παρέχει τόσο το αυτοκίνητο ασφαλείας (Safety Car) όσο και αυτό της άμεσης ιατρικής επέμβασης (Medical Car) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

H νέα GT S αντικαθιστά την SLS όχι μόνο στη γκάμα της Mercedes-AMG αλλά και στη Formula 1.

Το νέο σπορ κουπέ θα είναι το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας για το φετινό πρωτάθλημα. Σε σχέση με το μοντέλο παραγωής, η συγκεκριμένη GT S διαθέτει μία μπάρα με προειδοποιητικά φώτα LED στην οροφή με πορτοκαλί φωτισμό όταν απαγορεύεται το προσπέρασμα και πράσινο όταν αρθεί ο περιορισμός.

Στη μπάρα στηρίζονται επίσης μία τηλεοπτική κάμερα, ενώ άλλη μία βρίσκεται πίσω από τα καθίσματα. Επίσης, η ειδική πινακίδα κυκλοφορίας έχει πορτοκαλί και πράσινα LED που συγχρονίζονται με τον φωτισμό της οροφής και, όπως και αυτά, είναι στροβοσκοπικά.

Η GT S έχει επίσης δύο συστήματα ραδιοεπικοινωνίας, συνδεσιμότητα WLAN καθώς και ένα υψηλής ανάλυσης GPS, τηλεμετρία και ένα σύστημα που δείχνει στον οδηγό που ακολουθεί τις χρώμα από τις σημαίες των κριτών στα διάφορα σημεία της πίστας.

Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχει καμία αλλαγή, με τον διτούρμπινο 4λιτρο V8 να αποδίδει 510 ίππους που χαρίζουν επιτάχυνση 3,8¨στα 0-100 km/h και τελική 310 km/h.

To αυτοκίνητο θα οδηγεί, για 15η συνεχή χρονιά, ο Bernd Maylander. Δίπλα του θα κάθεται ο επίσημος αναλυτής καυσίμων της FIA, Peter Tibbets, ο οποίος θα παρακολουθεί τα αυτοκίνητα μέσω δύο iPad.

Η C 63 Estate θα είναι το αυτοκίνητο άμεσης ιατρικής επέμβασης, με τον Alan van de Merwe στο τιμόνι, τον υπεύθυνο του ιατρικού τμήματος της FIA, Dr Ian Roberts, στο δεξί κάθισμα, δύο ιατρούς από το πλησιέστερο σε κάθε πίστα νοσοκομείο στις πίσω θέσεις και όλο τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό στο χώρο αποσκευών.

Τα συστήματα προειδοποίησης των οδηγών και συνδεσιμότητας είναι ίδια με της GT S. Σε αντίθεση με το κουπέ, όμως, στην C63 αναβαθμίστηκε η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση AMG Ride Control.

[Πηγή: Mercedes-AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube