Κατασκευάζοντας... τέχνη

Κατασκευάζοντας... τέχνη

Με αυτό τον τίτλο η Ford παρουσιάζει το δεύτερο από μία σειρά τεσσάρων video που στόχο έχουν να μας μυήσουν στα μυστικά της κατασκευής του αγωνιστικού της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross.

Η Ford Performance με έδρα στο Dearborn του Michigan εξελίσσει τα αγωνιστικά του Rallycross από κοινού με την M-Sport που τρέχει το πρόγραμμα WRC της Ford, και την Hoonigan Racing. Την αγωνιστική ομάδα του Ken Block.

Στο πρώτο από τα τέσσερα συνολικά video είδαμε φάσεις του σχεδιασμού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον Block να κάθεται σε μια γυμνή καρότσα για να αποφασίσει την σωστή θέση οδήγησης και τους μηχανικούς της M-Sport να δουλεύουν πάνω στο αυτοκίνητο.

Στο δεύτερο video βλέπουμε τα μηχανικά μέρη να κατασκευάζονται και στην συνέχεια να συναρμολογούνται συνθέτοντας σταδιακά την εικόνα ενός πάζλ άγρια όμορφου και φυσικά, τεχνολογικά προηγμένου. Ακούμε να μιλούν για το project εργαζόμενοι της M-Sport, και υψηλόβαθμα στελέχη της Ford Performance.

Στο World RX, η μέχρι τώρα πορεία του Ken Block δεν είναι αυτή που θα ήθελε. Στον πρώτο αγώνα, στην Πορτογαλία, είχε τεχνικά προβλήματα (κόλλαγε το γκάζι) και κάποιες συγκρούσεις που δεν του επέτρεψαν να φτάσει στον τελικό. Στο Hockenheim είχε επίσης αρχικά αποκλειστεί, αλλά κατάφερε να μπει στον τελικό όταν αποκλείστηκε ο Timmy Hansen. Και πέτυχε το καλύτερό του αποτέλεσμα ως τώρα που είναι η 3η θέση. Αλλά στο Βέλγιο, μια εβδομάδα αργότερα, και πάλι δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube